21. november 2017
Ved første øjekast så det ikke ud til, at de små 70 fremmødte til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling ved Lergravene i Nivå skulle få ret meget at lave, ud over hyggeligt samvær. Men skindet kan som bekendt bedrage.
gallery icon

Se billedserie

Ved første øjekast så det ikke ud til, at de små 70 fremmødte til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling ved Lergravene i Nivå skulle få ret meget at lave, ud over hyggeligt samvær. Men skindet kan som bekendt bedrage.
Foto: Per Frost Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsindsamling ved lergravene afslørede skrivemaskine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsindsamling ved lergravene afslørede skrivemaskine
Fredensborg - 13. april 2017 kl. 12:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 2. april gennemførte Danmarks Naturfredningsforening sin årlige landsomfattende indsamling af affald i naturen. Ved Lergravene i Nivå var små 70 glade mennesker mødt op på trods af det lidt grå vejr til en hyggelig dag arrangeret af Naturfredningsforeningen, Nivå Nu og Foreningen Lergravene Nivå.

arrow Læs også: Billeder: Et nyt mødested for borgerne - indtil nu uden isfugl

- Vi fandt ret meget sidste år. Jeg håber, at vi ikke finder lige så meget i år, indledte Niels Hald fra Danmarks Naturfredningsforening dagen med, med henvisning til sidste års indsamling af cirka 750 kilo skrald i området.

I takt med at solen brød frem, spredte de fremmødte børn og voksne sig godt ud over området, og bevæbnet med sække og affaldstænger gik den noget alternative skattejagt i gang.

Der gik ikke lang tid, før meldinger om både gamle knallerter, sko, havemøbler, rustne cykler og løbehjul strømmede ind, og affaldsbunkerne begyndte at hobe sig op. Enkelte ting havde ligget så længe i området, at de måtte graves fri.

Prisen som årets særeste affaldsfund gik til en gammel skrivemaskine, som en del af de deltagende på dagen var for unge til at kende til.

Efter godt halvanden times affaldsjagt stod FDF dygtige ledere klar med aktiviteter til børn og barnlige sjæle, og Nivå Nus egne Kitchen Stars bød på en lækker kartoffel-ramsløgssuppe med chilikylling, tilberedt over bål. Enkelte havde fulgt opfordringen til at tage lidt kage med, så der var kage, frugt fra Årstiderne og snobrød til at slutte dagen af med. Affaldet vil blive fjernet af Nordsjælland Park og Vej i løbet af uge 14.

arrow Naturbevaringsgruppe: - Vi tabte denne runde
09. april 2017 kl. 05:17 Opdateret: kl. 16:21
arrow Efter 10 år: Grund til 100 millioner er stadig tom
03. april 2017 kl. 09:49 Opdateret: kl. 09:54
arrow Formand: Lergravene skal være et fælles mødested
29. marts 2017 kl. 03:36 Opdateret: kl. 17:06
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk