23. september 2019
Den lokale DN-afdeling havde håbet på at finde mindre skrald i år.
Den lokale DN-afdeling havde håbet på at finde mindre skrald i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affald: Så meget blev der samlet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affald: Så meget blev der samlet ind
Fredensborg - 13. april 2019 kl. 16:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er de færreste, der nyder at se affald flyde i landets gader. Derfor gik Danmarks Naturfredningsforening til kamp mod affald i uge 13, og særligt den 31. marts var frivillige klar til at rydde op.

I Fredensborg-afdelingen håbede de, at der ikke lå så meget affald i kommunen i år, at sidste års 1200 kilo blev nået, men resultatet blev alligevel lidt højere, fremgår det af Danmarks Naturfredningsforenings endelige resultat.

1.484 kilo blev det i alt til for de forskellige grupper af affaldsindsamlere, der havde fundet plastikhandskerne frem og tog kampen op i Fredensborg Kommune, og det er næsten 300 kilo mere end sidste år. Ud over alt det løse skrald var der særligt fokus på dåser og cigaretskodder i år, og det blev der da også fundet en del af. 237 dåser med pant røg i indsamlernes poser, mens det blev til 74 dåser uden pant. Og så til cigaretskodderne, der er begyndt at fylde mere i danskernes bevidsthed. De er at finde mange steder på gaden, og det kunne også ses i kommunen, hvor der samlet 24.019 sammen.

De frivillige begav sig ud på affaldsjagt ved Jellerød Have, på Nivå Havn, ved KulturStationen, ved Aarstiderne i Humlebæk, på Fredensborg Station, på Fredensborg Havn, i Egedalsvænge og nord for lergravene i Nivå.

På landsplan blev der i alt samlet 156 tons affald sammen, der blandt andet bestod af 110.000 dåser og over 1,5 millioner cigaretskodder.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede