22. marts 2019
Meget har forandret sig, og Lyngebækgaard står i dag langt smukkere med gule mure og tegl. Dengang var der slidt eternit på de gamle avlsbygninger.
gallery icon

Se billedserie

Meget har forandret sig, og Lyngebækgaard står i dag langt smukkere med gule mure og tegl. Dengang var der slidt eternit på de gamle avlsbygninger.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80'ernes kapitel 7: Betjenten, der også lærte de unge at bore en knallert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80'ernes kapitel 7: Betjenten, der også lærte de unge at bore en knallert
Fredensborg - 21. juni 2018 kl. 22:33
Af Steffen Slot og Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I ungdomsskolen på Lyngebækgaard ved Nivå var politimanden Torben Nielsen i mange år med til at lære de unge, hvordan de borede en knallert. 1980'erne var storhedstid for en særlig ånd, som Torben Nielsen elskede og holdt fast i - netop fordi han var politimand.

Aftalen var, at når de unge fik lov til at bore og tune en særlig knallert på ungdomsskolen, skulle deres egen knallert være lovlig - og det fungerede i rigtig mange år.

arrow Læs også: 80'ernes dag 8: Missilerne stod klar til at angribe russerne

Da Torben Nielsen kom til ungdomsskolen i begyndelsen af 1970'erne, var der ingen ungdomsskole på Lyngebækgaard. Helt op i slutningen af 1970'erne husker han, hvordan han førte særlige lister over de unge, der skulle starte på et hold i knallertværkstedet.

- De skulle først være med til at tømme den gamle kostald, der stadig stod med fodergang og det hele. Derfor var der nogle, der skulle blande beton, andre skulle skære jern ned. Sådan kunne man nok ikke gøre i dag, og mange år senere gav det også en masse bøvl, da medarbejderne fra rådhuset kom ud for at se, hvad vi havde lavet. For vi havde jo ingen byggetilladelser, fortæller Torben Nielsen.

Han griner. Og han tilføjer flere gange, at han ikke skal fremstilles som den, der skabte ungdomsskolen. Det gjorde Willy Larsen i samarbejde med mange andre. Politimanden Torben Nielsen var blot et af de tandhjul, der i 1970'erne fik opbygget ungdomsskolen på Lyngebækgaard, så den i 1980'erne og langt ind i 1990'erne fik sin absolutte storhedstid.

I billedserien kan man få et indtryk af den ånd, der herskede på ungdomsskolen på Lyngebækgaard, indtil den flyttede i slutningen af 1990'erne. Se også videoen, hvor Torben Nielsen fortæller om at være politimand og få færten af en lille ulovlighed i mødet med de unge. Mød Torben Nielsen i Frederiksborg Amts Avis fredag den 22. juni i et større interview i serien »Tilbage til 1980'erne«.

arrow 80'ernes dag 6: Planterne fik lov at vokse sig store derhjemme
20. juni 2018 kl. 05:49 Opdateret: kl. 22:09

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede