15. december 2017
Naboerne til Karlebo Flugtskydebane gik i vinteren 2015 en tur på Karlebo Flugtskydebane og opdagede, hvordan jægerne var markant bagud med indsamling af affald. Foto: Allan Nørregaard
Naboerne til Karlebo Flugtskydebane gik i vinteren 2015 en tur på Karlebo Flugtskydebane og opdagede, hvordan jægerne var markant bagud med indsamling af affald. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 års lerdueskydning efterlader millionregning til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 års lerdueskydning efterlader millionregning til borgerne
Fredensborg - 12. august 2017 kl. 03:46
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

3,4 hektar mose er forurenet med bly og tjære efter 50 års skydetræning i Langstrup Mose, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Kommune pudser advokat på jægere

Det vil koste Fredensborg Kommune op til seks millioner kroner at rydde op efter de jægere, der igennem et halvt århundrede har skudt efter lerduer i den sydlige del af Langstrup Mose. Jordprøver viser, at der er kraftig forurening af kulbrinter, bly, tjære og cadmium i dybder ned til 20 centimeter.

- Mit synspunkt er, at vi skylder vores efterkommere at rydde op i mosen. Vi kan ikke bare lade det ligge derude, siger Lars Simonsen (R), formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget.

I løbet af de seneste fire år er der sandsynligvis blevet skudt flere skud på Karlebo Flugtskydebane, end der er blevet igennem de forrige 50 år i mosen. Et politisk flertal støttede indtil for få måneder jægerne i, at de skulle have lov til at skydetræne med over 180.000 årlige skud i den sydlige del af mosen, hvis de sørgede for løbende indsamling af lerduer og plastikhætter fra haglene. Millionregningen udløser ærgrelse, men ingen fortrydelse.

- De seneste fire år synes jeg ikke, at der er gjort noget forkert. Den forurening, som vi er nervøse for er sket i de gamle dage, hvor man skød med bly og efter de gamle typer af lerduer, vurderer Per Frost Henriksen (S), formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

Omfanget af forureningen har overrasket, og politikerne skal nu diskutere, om jorden skal fjernes i en dybde på 10 eller 20 centimeter. Alternativet er at lade det meste ligge i mosejorden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 12. august.

arrow Efter skydetræning: 20 centimeter skal fjernes på 3,4 hektar
17. august 2017 kl. 06:21 Opdateret: kl. 15:31
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk