7. maj 2021
Der er også sket udledning af spildevand fra rensningsanlæg langs kysten nord for København, men det er i langt mindre mængder end fra København. Foto: Allan Nørregaard
Der er også sket udledning af spildevand fra rensningsanlæg langs kysten nord for København, men det er i langt mindre mængder end fra København. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3150 kubikmeter urenset spildevand på en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3150 kubikmeter urenset spildevand på en måned
Fredensborg - 26. maj 2020 kl. 19:10
Af Steffen Slot

I foråret 2019 sendte Usserød Rensningsanlæg 3150 kubikmeter spildevand ud i Øresund. Det gav dårligt badevand ud for Nivå.

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

3150 kubikmeter på en måned er langt mindre end de 290.000 kubikmeter urenset spildevand, som København ville lukke ud i Øresund her i disse dage. Det har skabt store overskrifter de seneste dage, og det har også rejst spørgsmålet om, hvor meget urenset spildevand, som de nordsjællandske kommuner lukker ud i Øresund.

Her kommer et godt bud på et svar. I marts sidste år lavede Frederiksborg Amts Avis en status efter at man på badevand.dk kunne se, at der var dårlig badevand ud for Nivå og Hørsholm og langt bedre kvalitet omkring København.

Dengang oplyste spildevandschef Jane B. Madsen fra Usserød Rensningsanlæg, at det kraftige og vedholdende nedbør i marts betød, at der tre gange var udledt urenset spildevand ud fra Usserød Rensningsanlæg. Vandet var delvist renset - de store ting var siet fra, da kapaciteten blev løbet over ende.

Badevand.dk bliver lavet på baggrund af beregninger i et computerprogram, der modtager oplysninger fra rensningsanlæggene om de overløb, der kan ske fra tid til anden.

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?