12. juli 2020
Det er stadig godt naboskab og fællesskab, men Nivå Musiklaugs Kor har også været på en musikalsk rejse igennem de 30 år og er med dirigent Jesper Holm inde i en ny, strålende udvikling. Jubilæumskoncert er den 10. december i Teaterhuset klokken 20.00.
gallery icon

Se billedserie

Det er stadig godt naboskab og fællesskab, men Nivå Musiklaugs Kor har også været på en musikalsk rejse igennem de 30 år og er med dirigent Jesper Holm inde i en ny, strålende udvikling. Jubilæumskoncert er den 10. december i Teaterhuset klokken 20.00.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 år med et sangglad fællesskab i Nivå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 år med et sangglad fællesskab i Nivå
Fredensborg - 27. november 2019 kl. 18:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historien om Nivå Musiklaugs kor er historien om en gruppe sangglade borgere fra Åtoften, der for 30 år siden begyndte at mødes hos Helle Kabel.

Initiativtagerne var Helle Kabel, som sang altstemme, og hendes daværende mand sang tenor, og deres naboer sang sopran og bas. De blev enige om at Nivå Musiklaug burde have et kor, og således blev Nivå Musiklaugs Kor til, fortæller koret i en pressemeddelelse i anledning af korets 30 års jubilæum. Men, men, men... Der var alligevel for få til et kor, og i en tid uden Facebook og internet, blev der annonceret efter flere sangere i musiklaugets interne blad. En af de nye sangere var Vivi Lønborg Andersen, og der kom flere til - pludselig var der behov for en dirigent.

- I Nivå Musiklaug var der et medlem, som havde dirigeret børnekor, og vi spurgte om hun ville hjælpe os. Det ville hun og hun hed Vibeke Høgenhaug. Vi fortsatte med at øve hver fjortende dag det følgende år, men det gik op for os, at vi måtte øve hver uge, hvis vi skulle komme nogen vegne. Det blev starten på en dejlig lang kortradition. Vi valgte en bestyrelse og en af stifterne, Jens Peter, blev den første formand, fortæller Vivi Lønborg Andersen, der selv blev valgt til formand i 1990 og har haft posten siden.

- Dengang havde jeg jo travlt med børn og arbejde, men det var velgørende at mødes og synge en gang om ugen. Når man synger får man også trukket vejret ordentligt, får ny energi til hjernen, og man kommer straks i godt humør, tilføjer hun.

ivi og Helle er nogle af dem, der har været med alle årene, så for dem har koret været en fast del af ugens program i 30 år. Koret og dermed sangerne har udviklet sig musikalsk gennem årene med skiftende dirigenter og har deltaget i mange korstævner og selv afholdt en del.

- Det er dejligt at kunne udvikle sig rent musikalsk. Folk har forskellige ambitioner, men det er fint, at nogle helst vil gemme sig lidt i gruppen, mens andre gerne vil træde et skridt frem og synge solo, fortæller Vivi Lønborg Andersen, der selv har gjort begge dele.

I 2017 fik koret den meget erfarne og internationalt anerkendte Jesper Holm som dirigent, og han flyttede heldigvis til Humlebæk og havde fri tirsdag aften. I dag er koret en blanding af de sangere, der har været med i mange år og medlemmer i 30'erne og 40'erne, der lige som Vivi og Helle kan lide at synge.

I anledning af de første 30 år afholder Nivå Musiklaugs Kor julekoncert i Teaterhuset, Kalvehaven 6, Nivå.

Det er selvfølgelig på en af korets øveaftener, tirsdag den 10. december fra klokken 20. Det koster den beskedne sum af 40 kroner i entre, men så følger der også et lille glas bobler med i dagens anledning.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?