26. maj 2019
Selvfølgelig elsker Nivå Tursejlere vand - bare ikke i klubhuset. Derfor var det med stor glæde, at tursejlerne på Nivå Havn i 2014 kunne indvie et klubhus, der netop var blevet hævet 40 centimeter for at sikre det mod højvande og stormflod. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Selvfølgelig elsker Nivå Tursejlere vand - bare ikke i klubhuset. Derfor var det med stor glæde, at tursejlerne på Nivå Havn i 2014 kunne indvie et klubhus, der netop var blevet hævet 40 centimeter for at sikre det mod højvande og stormflod. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 år med tursejlads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 år med tursejlads
Fredensborg - 12. januar 2019 kl. 07:04
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nivå Tursejlere fejrer denne weekend 25 års jubilæum og kan se tilbage på sejlture, fester og udfordringer med klubhuset.

arrow Læs også: Tursejlere i Nivå kan købe kroferie til havs

Hastighed har aldrig været i fokus for Nivå Tursejlere, der blev stiftet for 25 år siden som en udbrydergruppe af Nivå Bådelaug. Synspunktet var dengang, at der blev brugt for mange penge til kapsejladser, og derfor ønskede mange sejlere en forening, der i højere grad tilgodeså tursejlads. I anledning af jubilæet har Ole Castella samlet materiale fra de 25 år i et festskrift, som medlemmerne får i weekenden, når der er jubilæumsfest på Restaurant Trekosten på havnen. I festskriftet kan man se billeder fra festlige stunder igennem årene og læse historien om klubhuset, der blev opført i 2000 med en stor del frivillig arbejdskraft.

Til jubilæumsfesten indtages middagen på restauranten med en halv flaske vin til hver person - eller tilsvarende øl eller vand per person. Derefter er der »kaffe med chokolade og en avec« i klubhuset, hvor der også er dans til tidens hotte rytmer, og det hele kan medlemmerne få for 98 kroner - samme pris, som den første større fest kostede i 1994. En særlig jubilæumshilsen til medlemmerne af Nivå Tursejlere, der måske i løbet af aftenen vil synge den Nivå Tursejler Hymne, der er trykt i jubilæumsskriftet med en hyldest til fællesskabet og en munter grundtone. 3. vers lyder:

Navigation om natten har jeg prøvet, jeg var god,

jeg målte og slog streger, fik point og slog min fod,

og kækt jeg råbte til min viv - jeg tror, vi er ved Hven,

hun smilte blidt og sagde - at vi var ved Snekkersten!

JeG er Tursejler fra Nivå,
jeg er glad, det er fordi,

jeg har fået mig en klub
med mange tursejlere i...

arrow Rettidig omhu: Sejlere kunne feste på havnen midt i stormen
11. januar 2015 kl. 11:38 Opdateret: kl. 06:14

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede