2. december 2020
Forleden blev de nye bydelsmødre fejret med deltagelse af familie, boligsociale projekter, borgmesteren og kommunale medarbejdere.
gallery icon

Se billedserie

Forleden blev de nye bydelsmødre fejret med deltagelse af familie, boligsociale projekter, borgmesteren og kommunale medarbejdere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13 nye bydelsmødre blev fejret med diplom og taler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13 nye bydelsmødre blev fejret med diplom og taler
Fredensborg - 23. oktober 2020 kl. 11:56
Af Steffen Slot

I årenes løb blev der uddannet tre hold bydelsmødre i Kokkedal, og Kokkedal på Vej havde opstart på det 4. hold af 13 kvinder i februar i år, men så kom der coronalukning, bagefter sommerferie. Derfor blev deres uddannelse udsat og først nu afsluttet.

Fredag før efterårsferien blev 13 kvinder fejret i Byens Hus i Kokkedal. Bydelsmødrene er et landsdækkende netværk af frivillige kvinder, der er uddannede til at hjælpe og rådgive andre kvinder i deres lokalområde.

Gruppens deltagere har mange forskellige slags etnisk baggrund: Dansk, indisk, tyrkisk, arabisk, pakistansk, kurdisk, eritreisk, iransk osv. Med det seneste hold opstod der også et nyt samarbejde mellem helhedsplanerne Kokkedal på Vej og Nivå Nu. To kvinder fra Nivå deltog, og udover dem var der også tre deltagere fra Hørsholm.

Inden diplomoverrækkelsen holdt borgmester Thomas Lykke Pedersen en tale.

- Fremover kan I være med at bygge broer i lokal samfundet. Det er ikke nemt at byge broer, I ved alt om det. Men I har valgt ikke at give op, I har valgt at bygge broer og I har valgt at kæmpe for at vores fælles samfund blive bedre. Vi har heldigvis rigtig mange borgere her i kommunen, som gør stor frivillig indsats for andre borgere. I er med i vores frivillige borgere og dermed er en del af vigtig del af vores fælles fremtid. Det skal I have en stor tak for, sagde han ifølge en kort pressemeddelelse fra Bydelsmødrene.

Efter talerne og diplomoverrækkelsen har det været en hyggelig koncert med musikeren Simona Abdallah.

Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå. Bydelsmoren lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?