17. juli 2019
Folketingskandidaten Kristian Hegaard (R) mener, at kommunerne højst skal have fire uger til at genbehandle en sag, der er omstødt i Ankestyrelsen. Ellers kan kommunerne endnu engang spekulere i at forhale en ydelse og dermed spare penge. Foto: Kenn Thomsen
Folketingskandidaten Kristian Hegaard (R) mener, at kommunerne højst skal have fire uger til at genbehandle en sag, der er omstødt i Ankestyrelsen. Ellers kan kommunerne endnu engang spekulere i at forhale en ydelse og dermed spare penge. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Giv bøder for fejl i ankesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Giv bøder for fejl i ankesager
Fredensborg - 04. februar 2019 kl. 04:49
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis kommunerne får bøder for en høj fejlprocent i ankesager, ville færre handicappede familier stå uden hjælp, mener byrådsmedlemmet Kristian Hegaard, Fredensborg Kommune.

arrow Læs også: Folketingskandidat om handicaphjælp: Skru bissen på over for systemet

Når familier med handicappede børn får nej til den hjælp, de er berettigede til, kan de klage til Ankestyrelsen. Ofte bliver kommunens afslag på hjælp omstødt, og det er velkendt, at mange kommuner har en høj andel af fejlafgørelser.

Imens klagesagen kører, får de handicappede familier ikke nogen hjælp.

- Jeg mener, at man skal isolere de kommuner, der får mange sager omstødt og give dem bøder. Det vil sikre, at kommunerne ikke afprøver sager i Ankestyrelsen for at udskyde en udgift til senere på kalenderåret. Vi har et strukturelt problem, siger Kristian Hegaard (R), næstformand i Social- og Seniorudvalget og folketingskandidat.

I 2017 vikarierede han i en kort periode for Martin Lidegaard i Folketinget og stillede det som et af 10 forslag, velvidende at der ikke var flertal for det. Imidlertid mener han, at der er behov for at sikre en mere ensartet hjælp til handicappede familier, og derfor opfordrer han til at tænke handicapområdet ind i en sundhedsreform.

- Man har gode erfaringer med at centralisere viden om kræft- og hjertesygdomme, men på det sociale område er man paradoksalt nok gået den modsatte vej, påpeger han.

Læs mere om Kristian Hegaards argumentation i den tilknyttede sn.dk+ artikel.

arrow Mor til tre skriver bog om tabuerne og den store livsglæde
31. januar 2019 kl. 08:36 Opdateret: kl. 08:36
arrow Sej mor med opråb: Tænk handicaphjælp som et livslangt samarbejde
31. januar 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:30

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede