27. marts 2019
I september kunne Frederiksborg Amts Avis fortælle om en ældre mand, der på Dannevang i Fredensborg oplevede fejl i hjemmeplejens arbejde. Foto: Allan Nørregaard
I september kunne Frederiksborg Amts Avis fortælle om en ældre mand, der på Dannevang i Fredensborg oplevede fejl i hjemmeplejens arbejde. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmepleje udløser få klager - trods travlhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmepleje udløser få klager - trods travlhed
Fredensborg KV17 - 01. november 2017 kl. 09:34
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjælp til 1700 borgere har udløst blot 17 klager. Men vi lytter, understreger Kristian Hegaard (R), fungerende udvalgsformand.

arrow Læs også: »Jeg benægter ikke fakta men...

Seks klager over ældreplejen er sendt til ankestyrelsen det senest år, og kommunens afgørelse er hver gang blevet stadfæstet.

Hvert år gennemfører hjemmeplejen over 100.000 besøg, og dertil kommer genoptræning og sygepleje. Det har udløst 17 klager igennem det seneste år, og det er så lavt et klageniveau, at det har udløst politikernes ros til ældreplejen i Fredensborg Kommune.

Men politikerne er lydhøre, også når der kommer enkeltsager, siger Kristian Hegaard, der i en kort periode fungerer som formand for Social- og Seniorudvalget i Hans Nissens fravær. Han ser to tyngdepunkter, som han selv vil kæmpe for i de kommende fire år, hvis han bliver genvalgt.

- En mærkesag er omsorgstimer for de allersvageste ældre i kommunen, som er målrettet de 100 mest svage eller ensomme, og det er en ordning, som kun Fredensborg Kommune har. Vi har også ansat demenskoordinatorer, og jeg møder mange pårørende, der takker for den rådgivning, som de får i en rigtig svær situation, siger Kristian Hegaard.

- Det handler meget om at bevare noget, I allerede har vedtaget? Hvad skal I lave de næste fire år?

- For mig er det vigtigt, at der løbende tilføres ressourcer, fordi der bliver jo flere ældre. Og flere ældre skal ikke dele den samme lagkage, understreger Kristian Hegaard.

arrow 12 timer med kateter uden pleje: Hjemmepleje presset i bund
20. september 2017 kl. 04:44 Opdateret: kl. 21:53