25. februar 2020
VeggieWorld afholdes i 22 byer i 10 lande. Foto: Dansk Vegetarisk Forening
gallery icon

Se billedserie

VeggieWorld afholdes i 22 byer i 10 lande. Foto: Dansk Vegetarisk Forening
Foto: Dansk Vegetarisk Forening/Free
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vegansk messe rykker ind i Kødbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vegansk messe rykker ind i Kødbyen
Opdateret 28. oktober 2019 kl. 11:15
Forbrug - 28. oktober 2019 kl. 11:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er du interesseret i en grøn levevis, så har du i den kommende weekend mulighed for at deltage i den første veganske messe i Danmark. VeggieWorld, som messen hedder, afvikles i Øksnehallen i København.

Her kan du møde mere end 50 forskellige udstillere og smage, teste og købe produkter som vegansk pizza, vegansk is af overskudsbananer og chokolade.

Det oplyser Dansk Vegetarisk Forening i en pressemeddelelse.

VeggieWorld er ifølge foreningen en forbrugermesse, men har også interesse for restauratører, detailhandlere, grossister og andre fagfolk, der vil opdateres på udviklingen i den plantebaserede verden.

- Vi glæder os til at byde danskerne indenfor på Danmarks første plantebaserede messe. Alle er velkomne, uanset om man vil prøvesmage en masse produkter, eller om man bare er nysgerrig efter, hvordan fremtidens mad måske ser ud«, udtaler Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening, som afholder VeggieWorld sammen med det tyske firma Wellfairs.

Debat om fremtidens supermarked

Lørdag kan publikum møde Katrine Milman (CSR-chef, Aldi) og Anette Christensen (Konceptchef, Irma) i debat om fremtidens supermarked med Jørgen Rudbeck (redaktør på Fødevarewatch) som vært. De kan også opleve, hvordan man fremstiller ost af cashewnødder og høre læge Tobias Schmidt Hansens foredrag om ernæring.

Der er prisuddeling til supermarkeder og producenter, der har sat skub i grønne produkter, ligesom Dansk Vegetarisk Forening overrækker Mikkel Hindhede-prisen til et menneske, som har gjort en særlig indsats for at fremme plantebaseret levevis.

Stærk mand fortæller om vegansk kost

Søndag lægges der hårdt ud. Tyske Patrik Baboumian, en af verdens stærkeste mænd og kendt fra dokumentarfilmen »The Game Changers«, åbner scenen sammen med den tidligere professionelle, danske håndboldspiller Casper Bilton.

Vegansk messe
Der er alt fra smagsprøver til prisuddeling, når der afholdes VeggieWorld i Øksnehallen 2.-3. november.
Messen har begge dage åbent fra kl. 10 til 18.
Det koster at deltage i messen.
På messen kan man bl.a. møde den tyske styrkeløfter, Patrik Boboumain - og læse mere om ham og andre veganske atleter her:


https://www.greatveganathletes.com/

Senere kan man opleve folketingspolitikerne Carl Valentin (SF), Rasmus Nordqvist (AL) og Mette Hjermind Dencker (DF) duellere på plantebaseret politik: Hvad kan politikerne gøre for at fremme plantebaserede fødevarer? Politikerne får i debatten selskab af erhvervsmanden Ulrich Kern-Hansen, som har grundlagt firmaerne Hanegal og Organic Plant Protein.

Det er også søndag, at Årets Grønne Iværksætter skal kåres. Lars Aarup fra Coop er vært og styrer slagets gang, når tre virksomheder pitcher deres idé for tre investorer. Den veganske produktudvikling er i rivende udvikling, og på messens start-up område kan man besøge 12 virksomheder, som kun lige har indledt deres forretningseventyr. Det gælder bl.a. Foodture, Glean og Planteslagterne.

Også de store spillere indenfor det plantebaserede sortiment stiller op på messen, herunder blandt andre Naturli', Hälsans Kök og Hanegal.

VeggieWorld afholdes i 22 byer i 10 lande - fra Italien til Kina.