14. december 2017
Pressefoto.
Pressefoto.
Foto: Dyrenes Beskyttelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til oktober må hunden slippes fri på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til oktober må hunden slippes fri på stranden
Forbrug - 18. september 2017 kl. 09:36
Af Christina Ledertoug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra d. 1. oktober må hundene igen løbe løs på de fleste danske kyster, så længe hunden er under kontrol, så den ikke forstyrrer andre strandgæster eller det vilde dyreliv på stranden.

I vinterhalvåret mellem oktober og marts må man slippe hunden løs på de fleste strande. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Der er dog kyster, hvor denne regel ikke gælder, og derfor skal man holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på stranden.

Som udgangspunkt skal hunde altid være i snor ifølge Naturstyrelsen. Det er kun efter særskilt anvisning, at hunde er tilladt løse.

Grunden til, at hunde generelt ikke må være løse i naturen, er, fordi de kan stresse det vilde dyreliv eller i værste tilfælde jage det.

Hvor må hunden løbe løs?

Naturstyrelsen har mere end 200 etablerede hundeskove rundt om i landet.

I hundeskovene må hunde løbe løse, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren.

Aflæs derfor altid den lokale skiltning ved både strande og hundeskove.

- Det er utrolig godt for hunden at få lov til at løbe på strande eller i hundeskove, hvor den kan bruge snuden og få stimuleret en række andre behov. Men det er også utrolig vigtigt, at have styr på sin hund inden man slipper hunden fri, siger Jens Jokumsen og fortsætter:

- Det er vigtigt, at hunden er trænet til at komme, når den får signalet for det af sin ejer. Hunden skal nemlig være under kontrol, så alle kan få en god oplevelse på de danske strande, siger han.

Læs mere om Offentlighedens adgang til naturen her.