23. maj 2019
Pinsen falder sent i 2019, så højtiden kan meget vel tilbringes med sand mellem tæerne.
Pinsen falder sent i 2019, så højtiden kan meget vel tilbringes med sand mellem tæerne.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se dine fridage i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se dine fridage i 2019
Forbrug - 30. december 2018 kl. 12:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når champagnepropperne springer mandag den 31. december kl.00.01, dumper de ind i endnu et år med mange fridage. 2018 har været et såkaldt "lønmodtagerår", hvor langt de fleste fridage er faldet på hverdage - sådan bliver 2019 også. Det skriver Fagbladet 3F.

Det nye år begynder på en tirsdag, fordi nytårsaften 2018 falder på en mandag. Det giver tirsdagsfri til mange. Så året begynder med en "kort uge" på bare tre hverdage.

Påsken falder som altid på en torsdag-fredag plus en mandag. Her har rigtigt mange fri. Samtidigt falder den sent næste år, nemlig fra datoerne 18.-22. april.

Næste mulige fridag er arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, som ligger på en onsdag. En fridag med fadøl midt på ugen til mange.

Store bededag er som bekendt den dag, hvor alt arbejde - i hvert fald oprindeligt - var forbudt, og derfor kan man lune bagerens hveder, så man heller ikke skal stå i køkkenet og lave mad. Store bededag falder fredag den 17. maj.

Kristi Himmelfartsdag ligger på en torsdag - i 2019 den 30. maj.

Tilbage i 2017 faldt Grundlovsdag meget uheldigt, da den lå på samme dag som fridagen pinsemandag. Men i 2019 falder Grundlovsdag på en onsdag og som altid den 5. juni. Ikke for alle er Grundlovsdagen dog lig med en fridag, men for dem, der har fri, bliver der altså en pause midt i ugen.

Pinsen er også sen i 2019 - vi skal frem til søndag den 9. og mandag den 10. juni, faktisk ret tæt på sommerferien.

Nogle år falder julen så heldigt, at julens helligdage ligger på hverdage i forlængelse af en weekend. Sådan er det i år.

Julen 2019 kan faktisk blive lidt mere lønmodtagervenlig, hvis man da har gemt et par feriedage og har mulighed for at bruge dem i julen.

For eftersom juleaften 2019 falder på en tirsdag, og 1. og 2. juledag falder på en onsdag og en torsdag, så kan man faktisk ? ved at kaste et par fridage oveni selv - få en lang juleferie i 2019. Og hvis man så tilmed kan smide en fridag ind i "hullet" om mandagen den 30. december, ja, så ser julen 2019 faktisk rigtig lovende ud.

Alt i alt er der tale om op til 13 fridage i 2019, der ikke falder i en weekend. Men husk: Mange arbejder alligevel i helligdagene, og det er overenskomsten, der afgør, hvilke af helligdagene man har ret til frihed.