14. december 2017
Har du styr på håndbagagereglerne ?
Har du styr på håndbagagereglerne ?
Foto: huynhdatstc / Pixabay
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rejsetips: Det skal du vide om håndbagageregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejsetips: Det skal du vide om håndbagageregler
Opdateret 20. juli 2017 kl. 09:34
Forbrug - 20. juli 2017 kl. 09:27
Af Joe Kniesek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pas, flybillet, pung og bagage. Du har husket alle de vigtigste ting til rejsen, men har du også husket at overholde alle reglerne for din håndbagage? Selvom de fleste danskere er vant til at rejse, kan det virke uoverskueligt og en smule stressende at holde styr på, hvad man må og ikke må tage med på rejsen.

"Man skal være opmærksom på ekstragebyrer, der kan komme oven i selve flybilletten. Vores undersøgelser viser, at hver femte dansker foretrækker, når bagageprisen er inkluderet i selve flybilletten, men vil man sikre sig mod ekstra udgifter i lufthavnen, skal man kende reglerne godt," fortæller Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlige.

Syv gode tips, når du pakker håndbagagen

Til at hjælpe dig få en god start på sommerferien har momondo samlet 7 gode råd til håndbagagen, så du undgår unødige frustrationer i lufthavnen.

  1. Sørg for, at alle dine væsker kan være i én plastikpose: De fleste ved efterhånden, at man kun må medbringe væsker, der er på maks. 100ml. Men flere glemmer, at alle væskerne skal kunne opbevares i én gennemsigtig plastikpose, der både kan genlukkes og forsegles helt. Posen må i alt max. rumme 1 liter.
  2. Tjek at du ikke har overset nogen flydende produkter i toilettasken: "Væsker" skal forstås i bred forstand og især toilettasken er et sted, som ofte bliver overset af rejsende. Husk at flydende produkter som roll-on deodorant, barberskum, creme og flydende mascara også gælder som væske.
  3. Sørg for, at din bagage ikke er større eller vejer mere end tilladt: Flyselskaber har ofte forskellige regler og krav til håndbagagens størrelse og vægt. Det er derfor en rigtig god idé at undersøge reglerne for lige netop dit flyselskab, inden du tager afsted, så du undgår dyre gebyrer ved overvægt m.m.
  4. Undersøg reglerne for medbragt mad ombord flyet: Ikke alle flyselskaber tillader, at man medbringer mad ombord på flyet. Så husk at tjekke op på det, inden du skal afsted.
  5. Husk at medbringe en recept, hvis du rejser med flydende lægemidler: Der er undtagelser i forhold til 100 ml. væskereglen, når det gælder flydende lægemidler, som du har behov for under flyvningen. Det kan anbefales, at du medbringer din recept, hvis din medicin overskrider de 100 ml. Det kan også være en god idé at undersøge om din medicin af en eller anden årsag kræver enten et rejsebrev eller et pillepas. Derudover gælder begrænsningerne for væsker heller ikke, hvis det er fordi, du har behov for at medbringe babymad, mælkeerstatning, diætmad el. lignende, der ofte er i beholdere på over de tilladte 100 ml. Det skal dog stadig sikkerhedskontrolleres, og det må kun være i de mængder, som der er behov for på flyrejsen.
  6. Tjek reglerne for medbragt tobak gældende for din rejsedestination: Du må gerne medbringe cigaretter i din håndbagage. Du skal dog være opmærksom på, hvor mange cigaretter det er tilladt at indføre i det land, du vælger at rejse til. Hvis du bare har med til eget forbrug på en rejse, burde der dog ikke være problemer. Derudover må du kun have én lighter med pr. person, og du skal opbevare den på dig og ikke pakket ned i din håndbagage. Det skyldes, at den kan være selvantændende.
  7. Undlad at medbringe nikotin refill til e-cigaretter med faresymbol: Du må gerne tage dine e-cigaretter med ombord på flyet i din håndbagage. Du må dog ikke medtage nikotin refill med faresymbol. Til gengæld må du gerne medbringe små flasker med E-væske, da de oftest indeholder mindre end 100 ml. Du skal dog huske, at de stadig skal forsegles i den gennemsigtige plastikpose.

Populære flyselskaber: Så meget må du have med i håndbagage

Her guider momondo dig igennem junglen af håndbagageregler hos nogle af de mest populære flyselskaber, så du har helt styr på dem, inden dit næste eventyr.

Ryanair: Når du rejser med Ryanair må du foruden din håndbagage medbringe en ekstra taske. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos Ryanair her.

Vægt af håndbagage: Højst 10 kg
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 40 cm Dybde: 20 cm
Mål for ekstra taske: Højde: 35 cm Bredde: 20 cm Dybde: 20 cm

Norwegian: Når du rejser med Norwegian må du udover din håndbagage også medbringe en ekstra lille håndtaske eller computertaske. Tasken skal dog opfylde kravet om at kunne placeres under sædet foran dig i flyet. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos Norwegian her.

Vægt af håndbagage: 10-15 kg (din billet afgør, hvor tung din håndbagage må være)
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 40 cm Dybde: 23 cm

SAS: Når du rejser med SAS må du foruden ét stk. håndbagage medbringe en lille hånd- eller computertaske. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos SAS her.

Vægt af håndbagage: Max. 8 kg
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 40 cm Dybde: 23 cm
Mål for ekstra taske: Højde: 40 cm Bredde: 30 cm Dybde: 15 cm

EasyJet: Når du rejser med EasyJet må du kun medbringe én taske som håndbagage, medmindre du har et EasyJetPlus kort eller Flexi-billet. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos EasyJet her.

Vægt af håndbagage: Ingen vægtbegrænsning (bare du selv kan løfte den)
Mål for håndbagage: Højde: 56 cm Bredde: 45 cm Dybde: 25 cm

KLM: Når du rejser med KLM må du foruden din kabinekuffert også medbringe en hånd- eller computertaske. Den samlede vægt for håndbagage og ekstra taske, må dog ikke overstige 12 kg. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos KLM her.

Vægt af håndbagage: 12-18 kg. inkl. én ekstra lille taske (din billettype afgør, hvor tung din håndbagage må være)
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 35 cm Dybde: 25 cm
Mål for ekstra taske: Højde: 40 cm Bredde: 30 cm Dybde: 15 cm

Air Berlin: Når du rejser med Air Berlin må du udover din håndbagage medbringe én ekstra håndtaske i kabinen (max. 2 kg). Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos Air Berlin her.

Vægt af håndbagage: 8 kg
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 40 cm Dybde: 23 cm
Mål for ekstra taske: Højde: 40 cm Bredde: 30 cm Dybde: 10 cm

Air France: Foruden din kabinekuffert må du medbringe en hånd- eller computertaske. Den samlede vægt for håndbagage og ekstra taske, må dog ikke over stige 12 kg. Du kan altid finde de nyeste informationer om bagageregler hos Air France her.

Vægt af håndbagage: 12-18 kg (Vægten af gøres af din billet)
Mål for håndbagage: Højde: 55 cm Bredde: 35 cm Dybde: 25 cm
Mål for ekstra taske: Højde: 40 cm Bredde: 30 cm Dybde: 15 cm