13. august 2020
Julen er børnenes fest. Derfor er højtiden også en god mulighed for at lære børn mere om genbrug. En holdning som i følge en undersøgelse, af DBA, deles af rigtig mange. Her svarede 81% nemlig, at de mente, det er vigtigt at lære børn om genbrug.
Julen er børnenes fest. Derfor er højtiden også en god mulighed for at lære børn mere om genbrug. En holdning som i følge en undersøgelse, af DBA, deles af rigtig mange. Her svarede 81% nemlig, at de mente, det er vigtigt at lære børn om genbrug.
Foto: Kirppu
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsjulegaver er det nye sort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsjulegaver er det nye sort
Opdateret 21. november 2019 kl. 11:10
Forbrug - 21. november 2019 kl. 09:05
Af Mathilde Tveden-Nyborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste børn, mener julegaverne skal store og der skal være mange af dem. Det kan blive virkelig dyrt, men genbrugsbutikken Kirppu har en løsning, der kan gøre julen billigere.

-Siden åbningen af vores første loppesupermarked i 2014 er der virkelig sket meget. Dengang købte man ikke genbrugsjulegaver – men nu kan vi se, at folk har taget genbrug endnu mere til sig. Det er nemlig ikke længere tabu at give en genbrugsgave. Når kalenderen begynder, at vise november begynder, vi at kunne mærke julegaveræsset og stemningen i vores butikker, siger Morten Bøjland, adm. direktør i Kirppu

arrow Læs også: Flere køber julegaver i genbrugsbutikkerne
Fakta
Her er lidt om hvad Kirppu er:
  • Kirppu er en genbrugsbutik, hvor man som privatperson kan leje en stand og sælge sine ting.
  • Kirppus ansatte sælger tingene for dig, efter en aftalt prisliste.
  • Det koster 200 kr for en stand i en uge, men det bliver billigere, afhængigt af, hvor lang tid standen skal bruges.
  • Man booker en stand, hvor Kirppu tjener 15% af omsætningen og du får resten.
  • Der er 13 Kirppu butikker bla. i Ringsted, Slagelse, Næstved, Hillerød, Frederiksund, Kalundborg, Helsingør og Roskilde.


Kilde. Kirppu
Dét sørme, dét sandt, dét genbrug

En undersøgelse, fra DBA viser, at 49% af danskerne ikke har noget imod at modtage en genbrugsjulegave. den tendens kender Kirppu også.
I december forrige år, havde Kirppu en vækst på 10-15%.

- Én af årsagerne til den stigende interesse for genbrug er, at emnet klima er flyttet ind i de danske stuer, forklarer Morten Bøjland, adm. direktør i Kirppu.

Genbrug er godt for klimaet, da man mindsker produktionen af nye varer og da varerne hellet ikke er pakket ind i unødvendig emballage.

Børn elsker genbrugsgaver

Julen kan derfor være med til at lære børn om genbrug.
Da børn elsker mange og store gaver, hvilket kan blive ret så dyrt, er det smart at gå i genbrugsbutikkerne. Man får mere for pengene, og en god samvittighed.

- Vi ser også mange forældre, der køber gaver til deres børn i vores butikker, også efter børnenes ønske, fortæller Morten Bøjland.

Det er heller ikke så ringe for pengepungen, da varer fra genbrugsbutikker ofte ikke er særlig dyre - genbrugsjulegaver giver voksne som børn mulighed for at finde noget specielt og opfindsomt.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?