20. september 2021
I Nord- og Nordvestsjælland handles der fortsat mange sommerhuse.
I Nord- og Nordvestsjælland handles der fortsat mange sommerhuse.
Foto: pia-pictures - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter amok-salgsår: Her vil vi helst købe sommerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter amok-salgsår: Her vil vi helst købe sommerhus
Forbrug - 15. september 2021 kl. 12:52
Af Søren Arildsen

I sommeren 2020 gik salget af sommerhuse fuldstændig amok. Danmark var underdrejet af corona, og danskerne kunne ikke rejse nogen steder. Det resulterede i , at vi i stedet renoverede vore boliger eller investerede i faste ejendom. Det gav et kæmpe boligsalg af huse, lejligheder og fritidsboliger. Alene i juli måned blev der handlet 1520 sommerhuse.

Et år efter er der fortsat godt gang i salget af sommerhuse, men det helt store salgsboom er dog klinget noget af. Det viser tal fra boligsiden.dk

Det samlede antal solgte boliger var i juli 2021 940 boliger - altså et fald i sommerhussalget på hele 38 procent. I Juli 2020 blev der handlet 1520 sommerhusboliger.

I Odsherred, Gribskov, Kalundborg og Halsnæs Kommuner klapper købere, sælgere - og ejendomsmæglere dog fortsat i hænderne. For her handles der stadig mange fritidsboliger.

I Odsherred blev der handlet 67 sommerhuse, i Gribskov 51, i Kalundborg 40 og i Halsnæs 37 i juli 2021.

Samtidig med der stadig er mange sommerhushandler, oplevede man også en stor nedgang i underskrevne slutsedler, når man sammenligner de to måneder med et års mellemrum.
Selv om Odsherred stadig er helt i top med salg af sommerhuse - kun overgået i antal af Ringkøbing-Skjern kommune, så er 67 solgte boliger samtidig et fald i salget på 53 procent i forhold til juli 2020.

Også kommuner som Næstved, Holbæk, Vordingborg og Frederikssund mærkede markante fald i antallet af solgte fritidsboliger. I både Næstved og Holbæk betød det en nedgang på mere end 60 procent.

Faldet i netop en kommune som Næstveds begrunder Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk med, at der under coronakrisen sidste år var så stor mangel på sommerhuse, at man også i områder, hvor sommerhuse normalt er dyre, mærkede en øget interesse.

- Det er derfor naturligt, at salget her begynder at dale lidt i takt med, at efterspørgslen ebber ud,” siger Birgit Daetz.

arrow Læs også: Tjek kortet: Her er der handlet flest huse
Lille opsving

Efter at danskerne er vendt retur fra sommerferie, er der dog kommet lidt mere gang i salget.

Ifølge boligsiden.dk tyder meget på, at der igen kommer et opsving i salget af sommerhuse. Dog ikke i den ekstreme grad, som man oplevede for et år siden.

Kilde: Boligsiden.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?