22. juni 2021
Arbejdsmarked og social dumping bliver mærkesagerne for Marianne VInd, hvis hun opnår valg til Europaparlamentet.  

Marianne Vind, der her ses omgivet af Jeppe Kofoed, S-spidskandidat til EP-valget (tv.) og Køge-borgmester Marie Stærke. Foto: Kenn Thomsen.
Arbejdsmarked og social dumping bliver mærkesagerne for Marianne VInd, hvis hun opnår valg til Europaparlamentet. Marianne Vind, der her ses omgivet af Jeppe Kofoed, S-spidskandidat til EP-valget (tv.) og Køge-borgmester Marie Stærke. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-kandidat om EP-resultat: Sjællænderne har fokuseret på de nære problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-kandidat om EP-resultat: Sjællænderne har fokuseret på de nære problemer
Folketingsvalg 2019 - 27. maj 2019 kl. 14:23
Af Tomas Revsbech

Sjælland: Selv om Socialdemokratiet oplevede fremgang ved søndagens europaparlamentsvalg, er det blandede følelser, partiets sjællandske kandidat, Marianne Vind, står tilbage med dagen derpå.

arrow Læs også: Venstres Linea står på EU-vippen med to andre

Partiet havde fremgang, men det var ikke nok til at opnå et ekstra, fjerde mandat i parlamentet. Det gik i stedet til SF, som S har været i valgforbund med.

Da interviewet bliver gennemført, venter Marianne Vind også på optællingen af de personlige stemmetal. Og her er det usikkert, hvorvidt det bliver hende eller jyderne Niels Fuglsang og Morten Klessen, der løber med partiets tredje mandat, efter de mere kendte kandidater, Jeppe Kofod og Christel Schaldemose.

Marianne Vind, der gennem mange år var tillidsmand for de ansatte på Novozymes og i dag er bosat i Havdrup, insisterer på, at hun er glad for både valgkampen og resultatet.

- Min oplevelse til valgmøderne det seneste år har været, at folk fokuserer på de nære problemer såsom uddannelsespladser og arbejdsmarkedet, såvel som de helt store problemer som klima og miljø. Der har vi og flere andre partiet jo nogle konkrete politikker og svar, og det er vælgerne gået efter, siger hun.

Marianne Vind hæfter sig ved, at flygtninge og immigranter har fyldt mindre, end tidligere.

- Immigranter og hele flygtningene-dagsordenen har stort set kun været et emne i debatterne, når ordstyrerne har taget det op. Der har været en mæthed over for emnet. Det har handlet om vores arbejdsmarked og vores arbejdsliv, som er vigtige emner for mig, og så klima og miljø, siger hun.

Marianne Vind er uddannet hospitalslaborant og i skrivende stund næstformand i fagforbundet HK-privat.

På grund af EP-valget og et muligt sæde i Europaparlamentet har hun dog tidligere i foråret meldt ud, at hun ikke genopstiller til kongressen i september.

arrow OVERBLIK: Her er favoritterne til de 14 danske EP-mandater
27. maj 2019 kl. 02:50 Opdateret: kl. 01:52
arrow Her er dine Sjællands-kandidater til Europa-valget
25. maj 2019 kl. 07:38 Opdateret: kl. 22:38
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 
Vil du stemme på samme parti som ved sidste folketingsvalg?