

Se billedserie
En ung mand på 14, der holder møde med politikerne.
Og en lidt ældre mand på 28, der møder sit publikum på smartphonen.
Egentlig skulle man tro, det var omvendt, men sandheden er, at 14-årige Michael Wittrock og 28-årige Rasmus Kolbe, bedre kendt som »Lakserytteren« på sociale medier, mødtes til debat om indflydese på den gamle og den nye måde.
For der er immervæk forskel på den måde, Michael Wittrock, der står bag initiativet »Hjernemad«, der sikrer morgenmad til 1250 skoleelever på Sjælland, og Rasmus Kolbe, der søger at styrke børn og unges kreativitet gennem videoer på YouTube, forsøger at råbe beslutningstagere op.
Men der var fra de to en gensidig respekt for hinandens projekter og arbejdsmetoder.
- Rasmus kan lære mig en masse. Vi er mange, der kæmper med at komme igennem med vores budskab. Og Rasmus har jo bedre fat i de unge, end jeg har, erkendte Michael Wittrock.
Rasmus Kolbe var omvendt dybt imponeret over Michael Wittrocks projekt.
- Hvor er det sejt. Og du er kun 14 år? Jeg var ikke så sej, da jeg var 14 år. Tænk, hvor klog du bliver, når du bliver ældre, sagde »Lakserytteren«, der fastslog, at han ikke kunne arbejde på at få indflydelse på den gammeldags måde.
- Jeg kunne aldrig blive politiker, Der er for mange mails, møder og dårlig kaffe, sagde han, og pointerede samtidig, at alle kan få indflydelse, hvis de brænder for noget.
- Man skal have et projekt, man brænder for og lægger sin energi i, og uanset om det er venner, politikere eller et stort publikum, man går efter, kan man bruge sin energi på at sprede sit budskab, lød det.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her