14. december 2017
DSB kritiseres for at tjene penge på indsamlinger til flygtninge.
DSB kritiseres for at tjene penge på indsamlinger til flygtninge.
Foto: Claus Fisker/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB tjener på tysk gavmildhed overfor flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB tjener på tysk gavmildhed overfor flygtninge
Opdateret 19. september 2015 kl. 09:13
Flygtningekrisen - 19. september 2015 kl. 09:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De frivillige hjælpere og organisationer i Flensborg er sure over, at det statslige danske jernbaneselskab, DSB, tjener stort på salg af togbilletter til flygtninge - billetter, som dels bliver betalt via indsamlinger på tysk side. Men DSB afviser kritikken, skriver Flensborg Avis.

Flygtningestrømmen via Flensborg og videre til Sønderjylland fortsætter i en lind strøm. Flygtningene fra blandt andet Syrien rejser transit fra Flensborg til København og så videre mod Malmø i Sverige - og de rejser med DSBs IC3-tog, som netop starter på banegården i Flensborg.

- Vi har begrænset pladserne til flygtningene i IC3-togene mod København til 100 pr. tog ud af 165 pladser. Det er for også at give vores andre passagerer plads i togene, siger den vagthavende talsmand hos DSB til Flensborg Avis. Og det betyder, at flytningene som regel køber billetterne til toget i automaten på banegården i Flensborg.

- Enten har de selv penge, eller også bliver det betalt fra indsamlingen til dem, siger Ellen Kittel-Wegner, der er gruppeformand for De Grønne i Flensborg byråd.

Hendes grønne byrådskollega Pelle Hansen, som dagligt koordinerer den frivillige hjælp på banegården i Flensborg, går hårdt i rette med den danske praksis om at tage fuld pris på strækningen:

- Her på banegården i Flensborg bliver der fra frivillig side ydet den flygtningehjælp, som tre lande - Tyskland, Danmark og Sverige - i grunden er ansvarlige for. Det er så ikke i orden, at det oven i købet bliver udnyttet økonomisk, siger Pelle Hansen til Flensborg Avis.

Konkret kræver han af DSB, at flygtninge bliver transporteret til halv pris. En voksen-enkeltbillet fra Flensborg til København koster 56 euro eller godt 400 kr., billetten til Malmø 66 euro eller næsten 500 kr.

Mes DSB afviser kritikken og ser situationen helt anderledes.

- Vi betragter det ikke som en god forretning. I forhold til, at vi i hele Danmark transporterer 560.000 passagerer om dagen, drejer det sig kun om en lille håndfuld afgange fra Flensborg dagligt, siger vagthavende talsmand hos DSB i København.

Der er otte daglige afgange fra Flensborg til København mellem tidlig morgen og sen aften. Ikke alle tog er fyldte, og et skøn lød fredag på, at der for tiden måske rejser 300 til 400 flygtninge via Flensborg om dagen, skriver Flensborg Avis