21. oktober 2021
Eleverne afprøvede evnerne i køkkenet, og samtidig fik de lov til at stille spørgsmål om klimaforandringer, bekymringer og løsninger.Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Eleverne afprøvede evnerne i køkkenet, og samtidig fik de lov til at stille spørgsmål om klimaforandringer, bekymringer og løsninger.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Terslev-elever fik klimakys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Terslev-elever fik klimakys
Faxe - 11. maj 2019 kl. 19:00
Af Morten Chas Overgaard

Klimadebatten raser, og det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i, hvordan man kan gøre en forskel - specielt, hvis man går i femte klasse.

Derfor havde eleverne i femte klasse på Terslev Skole torsdag besøg af kogebogsforfatter og skuespiller Line Østergaard og journalist og vejrvært Nina Bendixen fra »Klimakysset«.

- Børnene har ikke rigtig noget forhold til hele klimadebatten, for de forstår ikke, hvad der sker. Vi prøver på at bringe det ned på et plan, hvor man kan røre ved det og smage på det, siger Nina Bendixen.

Eleverne lavede »kys« af restvand fra kikærter, men der var ikke kun madlavning på programmet. Klimakysset handler nemlig også om at komme med inspiration til, hvordan man ændrer sine vaner, og om at give eleverne mulighed for at stille spørgsmål.

- Børn hører så meget om klimaforandringer og poler, der smelter, og så kan man hurtigt blive bekymret. Børn skal ikke redde klimaet, men de skal vide, hvad det handler om og derfor er det vigtigt, at de for lov til at spørge ind til det. Der var på et tidspunkt en dreng, der spurgte: »Hvad kan jeg gøre? Jeg ved jo ikke noget om klimaet«. Der er det vigtigt at sige til børn, at de skal leve livet og gå i skole, så de kan lære noget om verden. Det handler jo ikke om, at vi alle sammen skal blive vegetarer, men om at gøre det bedste man kan, om det så er at bruge stilken fra broccolien i stedet for at smide den ud eller skifte en bøf ud med kylling eller grøntsager et par gange om ugen, lyder det fra de to klimaforkæmpere.

I videoen under artiklen kan du se interviewet med Line Østergaard, og hvis du vil læse hele artiklen, kan du finde den i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og i Sjællandske Næstved lørdag, som du købe adgang til via linket her: www.sn.dk/kobeavis

En dagsadgang koster 25 kroner.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk