21. november 2018
Hvordan spår man om, hvem der efter nytår kan kalde sig borgmester? Man får Tommy Andersen og Martin Irving fra Fjerkræklubben for Faxe og Omegn til at finde deres fineste præmiehøne, Silke, frem til en hønseskidnings-konkurrence.
gallery icon

Se billedserie

Hvordan spår man om, hvem der efter nytår kan kalde sig borgmester? Man får Tommy Andersen og Martin Irving fra Fjerkræklubben for Faxe og Omegn til at finde deres fineste præmiehøne, Silke, frem til en hønseskidnings-konkurrence.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Hanekampen afgjort med en klat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Hanekampen afgjort med en klat
Opdateret 11. november 2017 kl. 12:36
Faxe - 11. november 2017 kl. 12:21
Af Tekst og foto: Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DAGBLADET har sat en af Fjerkræklubbens fineste præmiesilkehøns - avisen har døbt hende Silke - i stævne, og hun har fået den opgave at spå om, hvem der bliver den næste borgmester i Faxe Kommune.

Den kandidat, hun først lægger en klat på, er den kandidat, hun ser som Faxe Kommunes næste borgmester. Hønseskidning, som den anerkendte disciplin hedder, er i øvrigt fast tradition til næsten-nabobyen Roholtes årlige sommerfest i august.

Tilbagemeldingerne efter afgørelsen er forståeligt nok ret forskellige:

- På en eller anden måde var det et nemt valg, fordi han er borgmester. Tvivlen, som jeg kan forstå, hønen også havde, er rigtig, så det bliver et spændende valg, siger René Tuekær, da han får overbragt nyheden.

- Det er helt tydeligt, at hønen må være helt rundt på gulvet. Den har helt klart skidt en skævert, og den bør vel komme i en suppegryde i aften. Det endelige resultat af valget har vi heldigvis ved halv et/to-tiden om natten den 21. november, siger Kenneth M. Nielsen.

Eli Jacobi Nielsens udmelding lægger sig tæt op ad denne:

- Tåbelig suppehøne. Nu forstår man bedre udtrykket »kyllingehjerne«, men vores udmeldinger viser endnu en gang, at der er enighed i blå blok. Man fristes til at sige, at nu kan der vist heller ikke koges mere suppe på dén høne. Vi sætter vores lid til, at vælgerne er klogere end hønen, siger han.

Og Ole Vive stemmer i:
- Hvad er det for en hønsehjerne. I dagens an(d)ledning spiser vi ikke høne, men and (mortens aften red.), og jeg bærer ikke nag til en høne. Der er kun én ting, der er sikkert, og det er, at valget kan gå i begge retninger, alt efter hvem man tror på, siger han.

Hos Knud Erik Hansen er stemningen en lidt anden, da avisen får fat i ham fredag aften.

- Det er jo en klog høne, og vi tager jo gerne imod varsler, der peger den rigtige vej. Jeg synes, det er betryggende, at den har undersøgt kandidatfeltet grundigt, for så er udfaldet desto mere troværdigt. Hvis den bare havde været trængende, så havde den sluppet sin klat på det første, det bedste sted, men det var ikke tilfældet, siger han.

Se hvem Silke mener, der bliver borgmester i Faxe Kommune i videoen under artiklen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved lørdag den 11. november.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk