17. maj 2021
-  En VVM-undersøgelse koster 500.000 kroner, og det gilde er jeg ikke med til at betale, siger Vagn Jensen. Foto: Bjørn Armbjørn
- En VVM-undersøgelse koster 500.000 kroner, og det gilde er jeg ikke med til at betale, siger Vagn Jensen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagn vil ikke betale VVM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagn vil ikke betale VVM
Faxe - 10. marts 2016 kl. 20:11
Af Nikolaj Rasch Skou

Knud Greens (V) og Jørgen Egede Johannesen (V) forslag om, at der straks iværksættes en VVM-undersøgelse af Vagn Jensens skovrejsningsprojek, har han en meget klar holdning til:

- En VVM-undersøgelse koster 500.000 kroner, og det gilde er jeg ikke med til at betale. Enten betaler Venstre, eller også bliver der slet ikke nogen skov, siger Vagn Jensen og tilføjer:

- Jeg vil berige hele Kongsted med en stor fredelig skov, som hverken råber eller lugter. Og som man kan gå i, når jeg har forladt etablissementet. Selv Flemming Duus Mathiesens børnebørn kan løbe her, for der bliver offentlig adgang til. Og chikanehegnet, som man kalder det, er jo nødvendigt, men kun mens træerne vokser op.

- Hvorfor vil du ikke lave en rimelig afstand til de naboer, der får skyggevirkning af skoven?

- Hvis de mener, at man får nogen som helst dialog med en bonde, efter at man har sparket ham et vist sted i 30 år, så må de tro om igen, svarer Vagn Jensen.

Leder efter firben
Faxe Kommune fik hjemvist anmeldelsen af skovrejsning på Vagn Jensens landbrugsjord til en ny sagsbehandling, fordi det ikke med sikkerhed kunne afvises, at der lever markfirben som påvirkes af skovrejsningen.

- I april og maj måned undersøger vi, om der lever markfirben, der vil blive udsat for en skyggepåvirkning fra en ny skov. Og hvis vi herefter ikke med sikkerhed kan afgøre spørgsmålet, så skal der laves supplerende undersøgelser. VVM-scereeningen koster ikke noget for ansøgeren, men hvis screeningen viser, at vi skal lave en VVM-redegørelse, så bliver det på ansøgerens regning, fortæller Thorkild Lauridsen, der er centerchef for plan og miljø i Faxe Kommune.

VVM-kravet faldt
Venstre stemte imod den redegørelse, som blev fremlagt af Faxe Kommunes forvaltning på det seneste teknik- og miljøudvalgsmøde. Samtidig forlangte Venstre, at der bliver lavet en VVM-vurdering. Venstre var i mindretal, og sagen føres ikke videre til byrådets behandling.

- Hvis der havde været politisk flertal for kravet om en VVM-vurdering, ville forvaltningen så lave den?

- Det er altid en faglig vurdering, om der skal laves en VVM-vurdering, svarer Thorkild Lauridsen. Han forventer ikke, at en eventuel VVM-vurdering vil koste så meget som 500.000 kroner.

- En halv million virker umiddelbart til at være en høj pris for en VVM-vurdering i den konkrete sag, siger han.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk