24. juni 2021
- Der er enighed om, at der skal gøres noget, og vi i SSP har brugt mange ressourcer - det har politiet også - og det har virket. Vi er mange, der er spændte på, om den ro, der er i øjeblikket, er udtryk for, at de unge mennesker er blevet klogere, og det tror jeg på, men det handler så om, at fastholde dem, siger René Tuekær, formand i SSP-styregruppen.

Foto: Cecilie Hänsch
- Der er enighed om, at der skal gøres noget, og vi i SSP har brugt mange ressourcer - det har politiet også - og det har virket. Vi er mange, der er spændte på, om den ro, der er i øjeblikket, er udtryk for, at de unge mennesker er blevet klogere, og det tror jeg på, men det handler så om, at fastholde dem, siger René Tuekær, formand i SSP-styregruppen. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uro i Haslev: SSP-indsats udvides

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uro i Haslev: SSP-indsats udvides
Faxe - 04. november 2017 kl. 15:12
Af Kathrine Harvey

SSP, som er samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi, skal i højere grad være synlige i nattelivet i Haslev. Det har SSP-styregruppen nu besluttet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Massiv indsats har givet ro i bymidten

Beslutningen er truffet i kølvandet på det store borgermøde med politi, kommune og SSP på Kultunariet 5. oktober, hvor omkring 200 borger mødte op til dialog om den utryghed, der har været i byenen længere periode.

Man har i styregruppen lyttet til nogle af de forslag, der kom på banen denne aften, og ét af dem var, at prioritere at have SSP-medarbejderne mere til stede i nattelivet i byen i weekenderne. På borgermødet fortalte SSP-medarbejder Christina Hansen, at de i forvejen har god kontakt til blandt andet en gruppe unge, som af flere borgere og erhvervsdrivende i byen er udpeget til at være en væsentlig del af årsagen til uroen.

- Der er både et ønske fra borgerne og fra politisk hold om, at vi SSP-medarbejdere er synlige i nattelivet Haslev i weekenderne. Vi er en brik i det tryghedspuslespil, som natteravnene og politiet lægger i Haslev by i øjeblikket, og her er synlighed en rigtig vigtig del. Det er måske sjældent, at man skaber en relation til et ungt menneske på gaden fredag nat, men der er en genkendelighed, når det unge menneske møder os dagen efter, siger SSP-medarbejder Christina Hansen til DAGBLADET.

Helt konkret indebærer den styrkede SSP-indsats, at en-to SSP-medarbejdere vil være til stede i Haslev by fra klokken 22.00 til klokken 02.00 hver fredag og lørdag til og med uge 49.

- Jeg er overbevist om, at SSP-medarbejdernes større synlighed i bybilledet vil skabe en øget tryghed, siger René Tuekær, formand for SSP-styregruppen.

Der er pt. tre SSP-medarbejdere ansat i Faxe Kommune, og det er dem, der nu skal dele de ekstra opgaver i weekenderne den næste måned, samtidig med, at de stadig har deres opsøgende og forebyggende arbejde i dagtimerne på hverdagene. Det kan umiddelbart godt virke som en ret stor opgave for tre medarbejdere at løfte.

- SSP-styregruppen har godkendt dette tiltag i en periode. Det er klart, at det er mange timer, SSP-medarbejderne bruger, når skal fungere som det vi i gamle dage kaldte »gademedarbejdere«, og det er rigtig, at der er andre ting, der ikke bliver gjort, mens denne indsats i weekenderne står på. Derfor må vi også vurdere, hvad der ellers skal gøres efter uge 49. Der kommer også en nytårsaften, vi må forholde os til, siger René Tuekær til DAGBLADET.

Styregruppen holdt møde torsdag, og her oplyste politiet, at de ikke har kendskab til, at der er registrerede medlemmer af banden Loyal to Familia i Faxe Kommune. Oplysningen kom i forbindelse med, at politiet på mødet orienterede om, at man ville indføre det zoneforbud for to ung mænd, der trådte i kraft fredag.

Avisen erfarer, at der konkret er syv unge, som zoneforbuddet kan blive aktuelt for.

arrow Uro i Jernbanegade: Politiet tilkaldt to gange
29. december 2017 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:05
arrow Uro i Haslev: 16-årig brød zoneforbud - tre mænd fængslet
05. november 2017 kl. 08:55 Opdateret: kl. 15:40
arrow Uro i Haslev: To mænd får forbud mod at opholde sig i centrum
03. november 2017 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk