22. marts 2019
Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge hyggede på seminariet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge hyggede på seminariet
Faxe - 05. juli 2018 kl. 19:23
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For andet år i træk markerede Faxe Ungdomsskole, at sommerferien starter, men hvor det sidste år stod på fyldt koncert i bragende sol, var der i skruet lidt ned på både temperaturen og antallet af fremmødte.

arrow Læs også: Billeder: Fordomme forsvinder på de skrå brædder

- Det er nok lidt en kombination af, at det er den første overskyede dag efter 14 dage med høj sol, og så at der ikke er koncert, siger Chanda Sonne, der har været med til at arrangere dagen.

Dem der alligevel var dukket op, havde det til gengæld hyggeligt. Børnene var malede som tigre eller sommerfugle i ansigtet og fægtede løs med ballonsværd, mens de lidt større børn prøvede kræfter med bueskydning eller kastede sig ud i vilde hop på mountainbike-banen.

På mode at være nørd
Der var også godt fyldt op i computer-lokalet, hvor der blev spillet CS:GO, men man kan også spille udendørs, altså bare i den mere analoge forstand.

Klubmedarbejder Holger Hansen havde taget Frej Holm og Frederic Olsen med fra Klub Bakkedal i Faxe for at demonstrere for interesserede, hvordan man spiller kult-spillet Dungeons and Dragons.

- Der var en dreng forbi, som var kommet helt fra Dalby for at spille, og det er som om den stigmatisering, der har været omkring nørder, er lidt på vej ud, fortæller Holger Hansen.

Selve spillet er et rollespil, og fordi det ikke er et computerspil, har man mange flere muligheder for selv at udvikle historien.

- Friheden og kreativiteten er det, der gør det specielt. Og så er det federe, når man kan sidde mange mennesker sammen og spille, siger Frej Holm.

- Man er også fælles om oplevelsen og man sætter sig ind i de andres glæde og karakterer, så man er sammen om spillet, tilføjer Frederic Olsen.

Efter de mange aktiviteter var det tid til grillhygge og musik for de lidt ældre, og som prikken over i'et, tittede solen frem til sidst.

arrow Sjov og chill out med ungdomsskolen
02. juli 2018 kl. 16:31 Opdateret: kl. 16:31
arrow Snedronningen fryser unge hjerter på Kultunariet
15. marts 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 13:18
arrow Flemming og Tim vil skabe et ungemiljø
12. februar 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 13:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk