17. august 2019
Mikkel Dam (LA) går nu i dialog med skoleledelsen for at prøve på at redde 8.E.Foto: Morten Chas Overgaard
Mikkel Dam (LA) går nu i dialog med skoleledelsen for at prøve på at redde 8.E.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalgsformand: - Jeg er på elevernes side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand: - Jeg er på elevernes side
Faxe - 12. marts 2019 kl. 10:49
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når ledelsen på Nordskovskolen nedlægger 8.E, så er det ikke en politisk beslutning. Det understreger formand for børn- og læringsudvalget, Mikkel Dam (LA).

Han har modtaget en henvendelse fra eleverne i 8.E, og han er mildest talt forundret over, hvorfor skolen har valgt at nedlægge klassen.

- Jeg har meget svært ved at forstå, at man klasseoptimerer på det her tidspunkt af et skoleforløb. Som jeg har forstået det, er Vestskolen ikke blevet pålagt nogle besparelser, så når de vælger at klasseoptimere, så er det deres beslutning, siger Mikkel Dam.

Han understreger, at hele meningen med at afskaffe prikkerunderne og droppe klasseoptimeringen i 7. klasse var at give eleverne noget stabilitet og tryghed, og han er rigtig ked af, at eleverne i 8.E nu skal skifte klasse. For nogle elever er det oven i købet ikke første gang, det sker, og en enkelt elev har faktisk måttet starte i en ny klasse tre gange på grund af skolelukning og prikkerunder. Nu er der lagt op til endnu et klasseskift, og derfor er Mikkel Dam gået i gang med at undersøge, hvordan der ikke kan være penge til at opretholde klassen.

- Jeg har taget kontakt til borgmesteren og administrationen, for jeg vil gerne have det nøjagtige elevtal og teknikken bag det her argument. Vi har vedtaget en tildelingsmodel, hvor skolerne får penge ud fra, hvor mange klasser de har. Der er klasser i kommunens skoler med færre elever, som bliver tildelt samme antal kroner og øre, så jeg kan ikke forstå, hvorfor der ikke skulle være budgetteret med 8.E, siger han.

Det er skolens ledelse, der vælger at nedlægge 8.E, og det er ifølge Mikkel Dam skolelederens ret, men han starter nu en dialog med skoleledelsen for at forsøge at redde klassen.

- Der kan være mange gode grunde til at klasseoptimere, men der, hvor kæden hopper af for mig, er, at det sker så sent, for det skaber endnu mere forvirring for eleverne. Jeg er på elevernes side, og jeg har tænkt mig at følge den her sag til dørs. Og jeg løfter den gerne, så det bliver en politisk beslutning, for det er min opgave som politiker at sørge for, at sådan en sag her ikke går ud over børnene, siger Mikkel Dam.

Net-artiklen her bringes også i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved tirsdag den 12. marts.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk