28. juli 2021
Anvendelsen af brandslukningsskum har nogle steder resulteret i PFSO-forurening.  Arkivfoto: Lars Ole Andersen/Media Næstved
Anvendelsen af brandslukningsskum har nogle steder resulteret i PFSO-forurening. Arkivfoto: Lars Ole Andersen/Media Næstved
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To steder undersøges for PFOS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To steder undersøges for PFOS
Opdateret 09. juni 2021 kl. 17:53
Faxe - 09. juni 2021 kl. 11:34
Af Nikolaj Rasch Skou

I forbindelse med Miljøstyrelsens udmelding om mulige Pfos-forureninger på grunde, hvor der har været anvendt brandslukningsskum, har Region Sjælland sendt en liste over mulige steder, hvor der kan været brugt brandskum med PFOS-forbindelser i forbindelse med brandøvelser. Listen indeholder to lokaliteter i Faxe Kommune:

Falck Redningskorps grund på Østergade 1 i Haslev, hvor der tidligere været brandstation på ejendommen. Og Kongsted Flyveplads, Nymarksvej 30 i Kongsted.

- Vi er nu i gang med at undersøge, om der har været eller er brandøvelsespladser på de to lokaliteter, og om der har været anvendt brandskum indeholdende PFOS-forbindelser. Vi er derudover i gang med at undersøge, om der er andre lokaliteter i kommunen, hvor der har været brandøvelsespladser, samt om der er andre virksomhedstyper, hvor der har været anvendt PFAS-forbindelser erhvervsmæssigt, siger Marit Hvam Pedersen, der er Faxe Kommunes fagkoordinator for miljø og drikkevand.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk