26. februar 2021
Godt en uge efter dødsfaldene gik medlememr af Congolesisk Forening i Danmark i sørgeoptog til ære for Naioni og Theofile. Foto. Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Godt en uge efter dødsfaldene gik medlememr af Congolesisk Forening i Danmark i sørgeoptog til ære for Naioni og Theofile. Foto. Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To børn døde: Familie satser på ny start i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To børn døde: Familie satser på ny start i København
Faxe - 27. januar 2018 kl. 05:46
Af Kathrine Harvey

Der er nu gået over tre måneder, siden en congolesisk flygtningefamilie fra Haslev mistede to af deres børn i en sag, som stadig efterforskes af politiet.

arrow Læs også: Efter mulig forgiftning: Familie vil ikke tilbage til flygtningebolig

Siden da er der sket flere ting. Familien er nu midlertidigt indkvarteret i Welcome House i Valby, som blandt andet fungerer som mødested for flygtninge.

Overflytningen af integrationsansvaret fra Faxe Kommune til Københavns Kommune er foregået i mindelighed og ved dispensation på grund af de særlige sociale og familiemæssige omstændigheder, som familien er i, oplyser jobcenterchef i Faxe Kommune, Vibeke Dyhr.

Familiens ældste søn, Francois Mumbere, har travlt med at færdiggøre 10. klasse, og han bliver fortsat boende i Haslev. Han oplyser, at familien for nylig har været til møde med Københavns Kommune om begravelsen af de to børn, der døde 19. oktober, formentlig af forgiftning.

Han oplyser, at ligene af hans to søskende er frigivet af politiet, men at familien først for nylig har haft møde med Københavns Kommune om økonomisk støtte til begravelsen.

- Begravelsen kommer nok til at finde sted 2. februar, og mine søskende skal nok begraves i Valby, siger han.

I Sjællandske Næstved, Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted kan du lørdag 27. januar læse meget mere om hvordan den congolesiske familie har det i dag.

Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow To børn døde - rapport konkluderer: Myndighederne handlede korrekt
09. november 2017 kl. 14:13 Opdateret: kl. 16:26
arrow Forgiftningssagen: Indsamling til børnene
03. november 2017 kl. 16:54 Opdateret: kl. 17:23
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk