18. juli 2019
22 engagerede gæster og medlemmer af PIV deltog i kurset i vandløbspleje, der foregik i Herredsbækken. Foto: Pionerer i Vandløbspleje
gallery icon

Se billedserie

22 engagerede gæster og medlemmer af PIV deltog i kurset i vandløbspleje, der foregik i Herredsbækken. Foto: Pionerer i Vandløbspleje
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for vandløbspleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for vandløbspleje
Faxe - 15. november 2018 kl. 19:29
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På opfordring fra Pionerer i Vandløbspleje, PIV, holdt DTU Aqua og Dansk Sportfiskerforbund søndag den 11. november et kursus i vandløbsrestaurering med 22 deltagere.

Dagen begyndte med teoriundervisning i Rønnedehallen om formiddagen og efter en sandwich ude i det fri, kørte de 22 mennesker til Herredsbækken, der snor sig gennem Leestrup Skov, hvor der undervist i vurdering af vandløbets faunaklasse ved fiskning af insekter. Herefter blev der demonstreret el-fiskning og udlagt en gydebanke med maskinkraft suppleret med undervisning af eksperterne.

Dagen sluttede af med at der blev udlagt skjulesten med håndkraft.

- Den praktiske del af kurset blev udført i Herredsbækken, hvor PIV i forvejen havde fået godkendt et projekt I starten af september tog en lille flok af medlemmerne til Herredsbækken, der ligger på grænsen mellem Faxe og Næstved Kommune for at fjerne en spærring af væltede træer, fortæller Jens Rasmussen fra PIV's bestyrelse.

- Vi har haft et travlt efterår. Midt i september gjorde en gruppe på syv medlemmer en god indsats på Hulhøjbækken, der er et lille tilløb til Faxe Å. Hulhøjbækken blev restaureret med gydebanker for cirka tre år siden, men det var det tid, at forholdene blev suppleret med skjulesten for at forbedre forholdende for ynglen, siger Jens Rasmussen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk