15. december 2017
Rengøring hver fjerde uge i stedet for hver tredje uge er et af spareforslagene i Faxe Kommune. Foto: Thomas Olsen
Rengøring hver fjerde uge i stedet for hver tredje uge er et af spareforslagene i Faxe Kommune. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekniven stikkes dybt på social- og sundhedsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekniven stikkes dybt på social- og sundhedsområdet
Opdateret 17. marts 2016 kl. 11:35
Faxe - 16. marts 2016 kl. 14:44
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældre i Faxe Kommune risikerer kun at få vasket tøj hver anden uge og selv at skulle betale for at blive kørt til dagcenter - hvis da ikke alle tre dagcentre lukkes - hvis benhårde spareforslag bliver vedtaget.

Der skal spares lige nøjagtig 5.385.290 kroner på social- og sundhedsområdet i 2017, hvis Faxe Kommune skal være leveringsdygtig i regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag på én procent af budgettet frem til 2019.

Tøjvask og rengøring er to af de områder, man har foreslået at spare på. Rengøringen må borgeren vente en uge mere på, så der fremover gøres rent hver fjerde i stedet for hver tredje uge, og så må borgeren også vente en uge mere på at få vasket sit tøj - det kommer til at ske hver anden uge i stedet for hver uge, hvis spareforslaget vedtages.

- Vi kommer ikke derned, hvor tis-lagner skal ligge og lugte i to uger. Der er ingen, der kan forsvare, at denne spareøvelse skal gå ud over borgere, der har et direkte plejebehov, siger Mogens Stilhoff (SF), formand for social- og sundhedsudvalget.

Flere spareforslag handler om kommunens dagcentertilbud. Nogle af forslagene går ud på at indføre brugerbetaling på kørsel til i dagcenter på enten være 50 eller 100 kroner.

Et af de mest drastiske forslag, går på at lukke alle tre dagcentre. Forslaget vil kunne spare kommunen for 2,8 millioner kroner om året.

Et meget ømtåleligt spareforslag er at fjerne den kommunale støtte til Æblehaven, som er selvejende. Det vil spare kommunen for lidt over 1,7 million kroner, men besparelsen vil i så fald først kunne mærkes på budgettet fra 2019.

Udvalgsformanden kan ikke sige, hvilke forslag, man vil ende med at bruge, men han foreslår, at der bliver taget lidt her og lidt dér, for at gøre så lidt skade som muligt

- Det kunne også være, at der kom nye forslag på bordet, når spareforslagene har været i høring, og så er vi i høj grad klar til at lytte, siger han.

En uddybning af alle spareforslagene og størrelsen på besparelserne, kan læses på kommunens hjemmeside under punkt 31 i dagsordenen for seneste møde i økonomiudvalget.

Spareforslagene er i høring frem til 31. marts.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk