24. oktober 2020
Region Sjælland bistod med hygiejne-sygeplejersker, der informerede om god håndhygiejne.Foto: Faxe Kommune
gallery icon

Se billedserie

Region Sjælland bistod med hygiejne-sygeplejersker, der informerede om god håndhygiejne.Foto: Faxe Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittet polsk håndværker udløser stor corona-kampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittet polsk håndværker udløser stor corona-kampagne
Faxe - 13. oktober 2020 kl. 16:52
Af Morten Chas Overgaard

God hygiejne er ekstremt vigtigt i kampen mod corona-virus, og derfor er det også ekstremt vigtigt, at man kender retningslinjerne omkring håndhygiejne i corona-tiden. Der er nok ikke mange danskere, der er gået gennem sommeren uden at blive bombarderet med hygiejne-råd, men hvis man ikke taler sproget, så kan informationen godt være røget hen over hovedet på en.

Søndag blev en polsk håndværker konstateret smittet med covid-19, og derfor rykkede regionens mobile testenhed mandag ud og gennemførte podning af i alt 143 personer på de tre adresser i Faxe Kommune, som de bor på, mens de arbejder i Danmark.

Efterfølgende har Faxe Kommune ønsket, at de polske medarbejdere blev ordentligt informeret om god hånd hygiejne og bremsning af smittespredning, og derfor tog de tirsdag på tur sammen med hygiejne-sygeplejersker fra Region Sjælland rundt til de tre adresser.

- Vi vil som kommune gerne være sikre på, at de får den her information, og heldigvis har de taget virkelig godt imod os. De har stået klar, når vi kom, og der har været en chef i virksomheden med, der kan tale polsk, så hun har ageret tolk. Det er klart, at de også rigtig gerne vil gøre, hvad de kan, for at passe på sig selv og hinanden, så det har været rigtig godt, fortæller Marianne Hoff Andersen, der er direktør på sundhedsområdet i Faxe Kommune.

Kommunen delte information ud på polsk, mens Region Sjælland stod for sundhedsinformationen.

- Vi bistår med hygiejne-sygeplejersker, der kan rådgive om, hvordan man undgår smittespredning, og når svarene kommer i løbet af dagen, så er det Styrelsen for Patientsikkerhed, der tager stilling til, hvad der videre skal ske, fortæller Benny Jørgensen, der er præhospital direktør i Region Sjælland.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk