22. oktober 2021
Vikarudgifterne nedskæres, så timerne bliver aflyst. Det er noget, der påvirker skolerne, også ungdomsskolen. Der er også indført stop for efter- og videreuddannelse af medarbejderne. Det har vidtrækkende konsekvenser, sagde Henrik Friis i byrådssalen.
Vikarudgifterne nedskæres, så timerne bliver aflyst. Det er noget, der påvirker skolerne, også ungdomsskolen. Der er også indført stop for efter- og videreuddannelse af medarbejderne. Det har vidtrækkende konsekvenser, sagde Henrik Friis i byrådssalen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolerne mangler penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolerne mangler penge
Opdateret 14. september 2018 kl. 18:07
Faxe - 14. september 2018 kl. 16:30
Af Nikolaj Rasch Skou

Ifølge byrådsmedlem Henrik Friis (SF) står det lige nu meget skidt til med folkeskolernes økonomi.

- Der har været et overforbrug i børne- og læringsudvalget. Fire millioner er gået til børn, der går i skole i andre kommuner, modtageundervisning koster en million ekstra og ekstern specialundervisning, godt fem millioner kroner. Altså 10 millioner kroner. Og der har forvaltningen iværksat meget markante besparelser, så der ikke længere i folkeskolerne kan foretages ekskursioner. Vikarudgifterne nedskæres, så timerne bliver aflyst. Det er noget, der påvirker skolerne, også ungdomsskolen. Der er også indført stop for efter- og videreuddannelse af medarbejderne. Det har vidtrækkende konsekvenser, sagde Henrik Friis i byrådssalen.

Og formanden for børne- og læringsudvalget Mikkel Dam (LA) erkendte det:

- Det er rigtigt, at vi gentagne gange er præsenteret for et merforbrug. Sidste indikation er, at det går en smule bedre med økonomien. Vi har besluttet ikke at foretage nogen besparelser. Så hvis man alligevel sparer på driften, som du fortæller Henrik Friis, så er det vigtigt, at du deler det med os andre. Det mener jeg bestemt ikke er en diskussion, vi har haft i udvalget.

- Det kan godt være, at det ikke er politisk besluttet, men det opleves som besparelser. Det har vi svært ved at forklare. Det er serviceforringelser, og kan vi lægge ryg til det. Når vi siger, vi har is i maven og siger, at det her budget kan holde. Så er det fordi, at den service vi har sagt skal leveres, den skal leveres, sagde Camilla Meyer (S).

- Det her begyndte med, at Borgerlisten problematiserede en besparelse på 1,5 millioner kroner. Jeg er i økonomiudvalget gået med på de forklaringer, der er givet, sagde Borgerlistens gruppeformand René Tuekær, mens hans partifælle Marianne Ørgaard betegnede det som en teknisk fejl, at der nu hvert år mangler de 1,5 millioner kroner, som tidligere var afsat til flere 0. klasser.

Økonomiudvalget har lagt pengene tilbage i kommunekasse, og det punkt kunne Marianne Ørgaard og Mikkel Dam ikke godkende i byrådets budgetopfølgning.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk