22. oktober 2021
Når mørket sænker sig over Vordingborgvej, er stemningen høj i Wild West, som for tiden er lavet om til familierestaurant.
gallery icon

Se billedserie

Når mørket sænker sig over Vordingborgvej, er stemningen høj i Wild West, som for tiden er lavet om til familierestaurant.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sheriffen sadlede om: Det handler om at tilpasse sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sheriffen sadlede om: Det handler om at tilpasse sig
Opdateret 17. november 2020 kl. 12:16
Faxe - 17. november 2020 kl. 12:10
Af Anders Holt

»Bournonvilles Wild West«. Her har virksomheder og større selskaber i årevis valfartet til for at kaste med lasso og danse square dance. Her er holdt bryllupsfester, sommerfester, firmafester, julefrokoster og masser af kurser, konferencer og team building. Alt sammen i bedste cowboystemning. Med bål, cowboyhatte og pistolskydning. Det er derude på den sjællandske prærie. Ude på Vordingborgvej. Lige syd for Dalby. Men det er ikke blevet en spøgelsesby, bare fordi banditten COVID-19 kom snigende og stak af med alle arrangementer. Ejeren har valgt at tilpasse forretningen efter, hvad der kan lade sig gøre.

Kristian Krabbe Bournonville - i daglig tale "Sheriffen" - er manden bag »Bournonnvilles Wild West«. Og han kan skylle årets events ud med badevandet. Det kolde gys er, at alt er aflyst.

- Det er jo trist, for alle de mennesker, som den her pandemi går ud over. Men som firma er man altså nødt til at se på mulighederne. Man er nødt til at tilpasse sin forretning, siger han.

Da han åbnede i sin tid, skulle det være et autentisk sted. Med flotte kulisser og god mad grillet over åben ild, underholdning, god service og sjove aktiviteter, som var for alle - store som små, unge og gamle, private og virksomheder. Et godt gedigent gennemført koncept, der skulle afspejle livet på prærien i det vilde vesten. Men altså prærien ude ved Dalby.

- Jeg har jo en niche-ting, som er fokuseret på store arrangementer, fester og team building. Så det er store rammer. Men man skal være omstillingsparat. Det er vigtigt at tænke på, at ja, vi har det også hårdt med den her pandemi. Men en gang imellem må man som selvstændig rette ryggen og se, hvad der er af muligheder, siger han med et smil.

- Vi ved, hvad vi ikke må. Men vi kan kigge på, hvad vi stadig kan, tilføjer han til det der med corona-restriktionerne.

Sheriffen tror ikke på, at pandemien er slået ned i første halvdel af 2021. Så de store fester og firma-events bliver nu til på en anden måde.

- Det handler om at åbne nye døre og arbejde fremadrettet. Så vi skal i gang med det nye koncept »outdoor team building«. Det bliver blandt andet med mødelokaler i tipi'er, talerstol på en halmballe og mad over bål. Vi vil gerne tilbyde kunderne, at de stadig kan komme her, siger han.

Det er nogle af landets største virksomheder, der har været forbi Bournonville gennem årene. Op mod jul sidste år var omkring 2.500 mennesker forbi for at holde julefrokost. I år blev der kalkuleret med 3.000. Og før pandemien var der én gang om måneden restaurantaften, hvor man kunne bestille bord og prøve både mad og de mange aktiviteter i cowboy-landet.

- Men nu har vi skruet helt ned for de store fester og helt op for familieoplevelsen i stedet og laver restaurant hver fredag og lørdag i al fald året ud. Her får man den samme underholdningsværdi og de samme oplevelser, som ved de helt store fester og arrangementer, siger sheriffen.

I fredags var det første gang som restaurant. Og der var fuldt booket med plads til 70 spisende.

- Folk bliver her gerne i to-tre timer. Man kan stadig slå søm i og børnene kan prøve rodeotyren og de andre ting herude. Vi er jo en oplevelsesrestaurant. Det er her, hvor vi skiller os ud. Det er ikke kun mad, det er en oplevelse. Og så kan jeg jo se, at forældre kan sidde og nyde en kop cappuccino, mens børnene er løbet afsted for at opleve noget andet, siger han.

Der er ikke længere levende musik og square dance. Men sheriffen stiger ikke af hesten.

- Vi var bekymrede tidligere på året. Men vi har også både et engageret bagland og rigtig gode kunder. Vi har ansatte, som har budt ind med idéer og er kommet i deres fritid for at hjælpe med at lave om, siger han.

- Men det handler også om at holde fast i de af vores ansatte, som gør en kæmpe indsats her i lokalområdet, hvor vi i samlet flok holder en forretning kørende. Vi ønsker ikke at gå i dvale, mens vi venter hele verden bliver normal igen. Vi genskaber succes'en på en anden måde. Ved at vække den indre cowboy, siger Kristian Krabbe Bournonville.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk