30. maj 2020
Mange af gæsterne ved indvielsen var imponerede over kompibationen af geologi og kunst, som den nye udstilling på Geomuseum Faxe forener på en ny og spændende måde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Mange af gæsterne ved indvielsen var imponerede over kompibationen af geologi og kunst, som den nye udstilling på Geomuseum Faxe forener på en ny og spændende måde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Fortiden og nutiden forenet i kunst, kridt, kalk og knogler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Fortiden og nutiden forenet i kunst, kridt, kalk og knogler
Faxe - 18. maj 2018 kl. 18:00
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke hver dag, man både kan møde det samme søpindsvin på tre forskellige måder: som fossil, som skulptur i keramik og i grafisk fremstilling på papir. Men det er bare et af mange ting, man som gæst på den nye udstilling på Geomuseum Faxe kan forbavses, forundres og fortrylles af.

Fredag åbnede borgmester Anette Mortensen (V) fra Stevns og Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V), efter at museumsinpektør på Geomuseum Faxe, Jesper Milán, der har været primus motor på den nye udstilling, indledte med en præsentation.

- Udstillingen handler om vores allesammens undergrund. Det er den vi fejrer med udstillingen her. Kronen på værket er mosasaur-skellettet - 9,5 meter langt - men der er rigtig mange andre guldfund rundt om på udstillingen. Nogen vil bemærke, at Danmarks smukkeste søstjerne er fundet i Jylland - dét må vi altså have lavet om på, så vi må ud i kalken på Stevns og i faxe og finde et, der er flottere. Jeg håber, at udstillingens gæster vil gå herfra med et indstyk af, at: wauw, her er sgu da sket noget på stedet her, sagde han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og Sjællandske Næstved lørdag 19. maj.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk