17. oktober 2018
Karen Knudsen, 90, bor på plejecentret Grøndalshusene i Haslev. Hun benyttede lejligheden til at skåle i gløgg med Astrid Krag, som var på besøg tirsdag. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Karen Knudsen, 90, bor på plejecentret Grøndalshusene i Haslev. Hun benyttede lejligheden til at skåle i gløgg med Astrid Krag, som var på besøg tirsdag. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Begejstret Astrid Krag besøgte demenslandsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Begejstret Astrid Krag besøgte demenslandsby
Faxe - 31. oktober 2017 kl. 16:33
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvor ser det hyggeligt ud!

Begejstringen var ikke til at skjule, da tidligere sundhedsminister og Socialdemokratiets nuværende sundhedsordfører på Christiansborg, Astrid Krag, trådte ind på det nye torv i Grøndalshusene i Haslev.

Her sad beboerne på plejecentret, godt pakket ind i varmt tøj og tæpper, og nød duften af nybagte æbleskiver og levende ild i bålfadet, hvor gløggen - alkoholfri - simrede sagte.

Der var pyntet op med lanterner, græskar og halmballer i bedste halloween-stil, og der var musik og mulighed for at danse.

Sundhedsordføreren afslørede, at hun længe gerne har villet besøge den såkaldte »demenslandsby« i Haslev, som netop er ved at være helt færdig og er taget i brug.

- Jeg er helt vildt begejstret. Dét her er en vaskeægte fest, med en vildt god stemning - og så udendørs, den sidste dag i oktober. Mange tænker et plejehjem som et sted, hvor gamle mennesker sidder og sygner hen, et lidt trist sted, men dét her er livskvalitet! Her skabes oplevelser og livsglæde for nogle af vores svageste borgere, sagde Astrid Krag til sn.dk

Astrid Krag tog sig desuden tid til at bese det nye demensdagcenter og snakke med plejehjemsbeboere, medarbejdere og pårørende.

Besøget i Grøndalshusene var sidste stop på en oplevelsesrig dag i Faxe Kommune, hvor Astrid Krag forinden havde besøgt sundhedscentret i Faxe, herunder Café Ådalen, samt hjemmeplejen og hjemmesygeplejen i Faxe Øst, som også bød på besøg hos nogle af de beboere, der modtager hjemmepleje i Faxe Kommune.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved onsdag 1. november.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk