20. november 2018
I år har dyrskuet Børn & Dyr på Bregentved været afholdt i 47 år, og arrangementet tiltrækker i gennemsnit mellem 9.000 og 10.000 besøgende fra hele Sjælland - alt efter vejret. Sidste år, hvor billedet her er taget, drillede regnen, og det betød færre besøgende. Foto: Mie Neel
I år har dyrskuet Børn & Dyr på Bregentved været afholdt i 47 år, og arrangementet tiltrækker i gennemsnit mellem 9.000 og 10.000 besøgende fra hele Sjælland - alt efter vejret. Sidste år, hvor billedet her er taget, drillede regnen, og det betød færre besøgende. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vendes skuden: Dyrskue vil satse massivt på underholdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan vendes skuden: Dyrskue vil satse massivt på underholdning
Faxe - 23. januar 2018 kl. 14:04
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn & Dyr på Bregentved har ansøgt Faxe Kommune om et tilskud på 80.000 kr. til kulturelle aktiviteter i forbindelse årets dyrskue, som løber af stablen fredag 29. juni til søndag den 1. juli 2018.

arrow Læs også: Dyrskuet får tilskud på 30.000 kroner

Sagen er på dagsordenen tirsdag 23. januar, på det nye plan- og kulturudvalgs første møde siden valget.

Med udgangen af sidste år kunne dyrskuet fremvise et regnskab med et stort underskud på 200.000 kroner. Det er første gang i flere år, at dyrskuet har givet underskud, og formand Jens Mortensen udtalte i avisen i forbindelse med regnskabet, at det ikke var godt nok, og at dyrskuets bestyrelse nu skulle i tænkeboks for at finde en løsning.

Det har man så gjort, og der er kommet flere nye forslag til tiltag på bordet.

Der skal især satses markant på underholdning i varierende størrelse (og budget!) Af ansøgningen kan man læse, at dyrskuet blandt andet har tanker om at invitere trækplastre som Flying Superkids, motorcykelshow og veterankøretøjer, og også mere specifikke tiltag for spejder- og naturfolket med tema omkring jagt og fritid, besøg af tv-vært Poul Thomsen, der blandt andet er kendt fra programmet Dus med Dyrene på DR i 1980'erne, snitteværksted, besøg af tidligere jægersoldat, Falck-demonstration af førstehjælp, samt tema omkring grise eller kaniner.

Og så også lidt for de madglade og dem, der er eller gerne vil være, fødevareselvforsynende. Der er nemlig forslået at invitere deltagere og/eller dommere fra tv-programmet Bagedysten, selvforsynende landmand Frank Erichsen fra tv-programmet Bonderøven, der vil kunne fortælle om fødevarer fra jord til bord, og så er der forslag om at lave et egentligt tema og konkurrencer omkring grill.

Håbet fra arrangørernes side er, at man ved at satse større på underholdning, kan få vendt underskuddet fra sidste år til et overskud i år. Men det kan ikke lade sig gøre uden økonomisk tilskud.

»Det er nogle af de forslag, der er kommet, og som Børn & Dyr vil arbejde videre med, såfremt Faxe Kommune ønsker at støtte dyrskuet. Med et bredere underholdningsprogram og nogle kendte på programmet kan Børn & Dyr tilbyde en mere attraktiv helhedsoplevelse for besøgende«, skriver dyrskuet i ansøgningen.

Forvaltningen i Faxe Kommune anbefaler udvalget at give afslag på ansøgningen med begrundelsen, at den ikke falder inden for rammerne af kulturpuljen. Udvalgsformand René Tuekær (Borgerlisten) er ikke enig og vil drøfte sagen med sit udvalg.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted tirsdag 23. januar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk