17. september 2021
Det er glædeligt, at der igen kan åbnes for besøg, siger direktør i Faxe Kommune, Marianne Hoff Andersen. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er glædeligt, at der igen kan åbnes for besøg, siger direktør i Faxe Kommune, Marianne Hoff Andersen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan genåbnes plejecentrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sådan genåbnes plejecentrene
Opdateret 18. februar 2021 kl. 17:03
Faxe - 18. februar 2021 kl. 17:00

Der er nu vaccineret så mange på plejecentrene i Faxe Kommune, at alle besøgsrestriktioner fjernes.

arrow Læs også: Massiv glæde over genåbning - men her er de ikke glade

Af Anders Holt
Hele 94 procent af beboerne på Faxe Kommunes plejecentre er nu færdigvaccinerede og har ventet de dage, der skal gå, før vaccinen har sin fulde effekt. Så nu kan dørene igen åbnes for familie og venner.

Der bliver nok købt lidt mere chokolade og flere blomster de kommende dage. Men det er nok ikke nødvendigt for at få smilene frem hos dem, der har savnet hinanden, mens plejecentrene har holdt lukket for besøg. Eller de steder, hvor man har måttet nøjes med helt korte kolde besøg udenfor i haven. For nu åbner plejecentrene igen for besøg.

Og det glæder direktør i Faxe Kommune, Marianne Hoff Andersen.

- Vi er rigtig glade for, at restriktionerne nu er ophævede. De ældre har betalt en meget høj pris ved ikke at må få besøg så længe. Så det er en rigtig god nyhed, siger hun.

Besøgsrestriktionerne på samtlige plejecentre i Faxe Kommunes blev helt pludseligt ophævet torsdag eftermiddag. Styrelsen for Patientsikkerhed har dog holdt øje i et godt stykke tid, og gav så Faxe Kommune besked om, at nu må man åbne her i kommunen. Fordi man er nået så langt med vaccinationsindsatsen.

- Vi havde da håbet, at det her snart ville ske. Men vi vidste ikke hvornår. Så det er meget glædeligt, siger Marianne Hoff Andersen.

Ingen begrænsninger

Helt konkret betyder åbningen, at der ikke længere er begrænsninger på, hvem d og hovr mange, der må besøge beboerne på plejecentrene. Styrelsen lægger vægt på, at 94 procent af beboerne på plejecentrene i Faxe Kommune nu er færdigvaccineret mod COVID-19 for mere end en uge siden, »hvorfor fuld effekt af vaccinen antages at være indtrådt«, som det hedder i brevet fra styrelsen.

- Men alle besøg kommer selvfølgelig stadig til at foregå med alle regler om hygiejne, afstand og andre hensyn stadig, fortæller direktør i Faxe Kommune Marianne Hoff Andersen.

Altså stadig efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Men smittefaren er ovre. Så de enkelte ledere ude på plejecentrene kontakter de pårørende om, hvordan det kommer til at foregå med besøgene. Så det betyder også, at der nu stille og roligt kan startes op med flere aktiviteter. Det er da skønt, siger hun.

- Heldigvis har de ældre på plejecentrene haft en form for aktiviteter indtil nu også, men nu kan der komme til at ske lidt mere. Det er værre for de ældre, der bor i egne hjem, siger direktøren.

Alene hjemme

Netop de plejekrævende i egne hjem må vente en tid endnu. Her er man ikke færdig med at vaccinere med andet stik af de to nødvendige af vaccinen - og derfor ikke klar til at ophæve alle restriktioner om besøg, så man kan komme og gå hos dem også.

- Vi har rakt ud til dem løbende og holdt fast kontakt med dem for at finde ud af, om de ønsker besøg eller har andre behov, siger Marianne Hoff Andersen.

Ældre i egne hjem har siden december måttet få besøg. Men man skulle vælge én pårørende ud, som må komme indenfor.

Og imens der stadig er lukket ned for alle fritidsaktiviteter og mange klinikker og genoptræningsmuligheder for de ældre, er det netop dem i egne hjem, der får først fokus i forhold til en genåbning.

- Det er dem, vi tænker mest på i forhold til at kan komme ud til flere aktiviteter og at få besøg. De har ikke haft så meget at lave og været meget mere alene end dem på plejecentrene, siger direktør i Faxe Kommune, Marianne Hoff Andersen.

I marts sidste år blev landets plejecentre lukket for besøg for første gang og genåbnede i løbet af foråret og forsommeren med besøg udendørs. Siden 1. december har der igen været regler om kun én besøgende udendørs eller i eget hjem og plejebolig i særlige tilfælde.

arrow Borgmester med appel: Støt butikkerne
24. februar 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
arrow Fodbolden jubler over genåbning: Nu kan vi træne igen
24. februar 2021 kl. 14:00 Opdateret: kl. 13:20
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk