17. oktober 2021
Sådan ville den 24 meter høje pylon have tage tsig ud set fra Gl. Næstvedvej på kommunens modelfoto.
Sådan ville den 24 meter høje pylon have tage tsig ud set fra Gl. Næstvedvej på kommunens modelfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil betale pylon-regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil betale pylon-regningen
Faxe - 06. juli 2016 kl. 08:46
Af Nikolaj Rasch Skou

Liberal Alliances sekretær Kenneth M. Nielsen har startet en indsamling på internettet, der støtter de pylon-ramte familier økonomisk. Skiltepylonen for det ubebyggede erhvervsområde Eco Valley skulle have været 24 meter høj og fire meter bred. Men 27. april 2016 satte Natur- og Miljøklagenævnet en stopper for reklamesøjlen ved at ophæve Faxe Kommunes landzonetilladelse, der blev givet 19. marts 2015.

Prisen for at slippe for den store døgnbelyste og skyggekastende nabo er i alt 19.250 kroner for de syv familier, som hyrede en advokat til at skrive en fælles klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

- Der er iblandt familierne flere med en minimal økonomi. Faxe Kommune burde takke borgerne for, at der er sparet én million kroner på en pylon, som ville have været ulovlig. Vi kan ikke som kommune efterlade borgere med en regning, da kommunen burde have været klar over, at pylonen var klart i strid med skiltelovgivningen, siger Kenneth M. Nielsen om baggrunden for indsamlingen, der tirsdag var nået op på 1.050 kroner.

Udover Kenneth M. Nielsen er tre andre lokalpolitikere er iblandt de foreløbig seks personer, som har doneret penge. Det er byrådsmedlem Eli Jacobi Nielsen (DF) og Venstre Faxes formand Malene Snedgaard og næstformand Ole Vive.

Læs mere i dag i DAGBLADET og Sjællandske

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk