15. oktober 2019
Annemarie Knigge opfordrer forældre til at få vaccineret deres børn. Så er de ikke i fare, hvis et andet barn får mæslinger, og de er heller ikke med til at sprede smitten til fare for andre.
Annemarie Knigge opfordrer forældre til at få vaccineret deres børn. Så er de ikke i fare, hvis et andet barn får mæslinger, og de er heller ikke med til at sprede smitten til fare for andre.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker om mæslinger: Få nu dine børn vaccineret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker om mæslinger: Få nu dine børn vaccineret
Faxe - 08. marts 2019 kl. 14:56
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed må godt være mere præcise, når de melder ud om smitte, men forældre har også et ansvar for at holde smittefarlige sygdomme som mæslinger nede.
Den melding kommer fra regionsmedlem og formand for sygehusudvalget i Region Sjælland, Annemarie Knigge (S) i forlængelse af torsdagens og fredagens melding om, at et ti måneder gammelt barn er smittet med mæslinger.

I styrelsens første information om det smittede barn torsdag var meldingen nemlig, at det var et barn fra Slagelse-området, men fredag blev dette rettet til, at barnet kom fra Køge-området. Sn.dk kunne dog komme mæslinge-udbruddet endnu nærmere ved at fortælle, at barnet bliver passet i Karise Børnehus i Faxe Kommune.

På spørgsmålet om de forskellige udmeldinger skaber unødvendig bekymring hos forældre lyder svaret:

- Når Styrelsen for Patientsikkerhed går ud med sådan en melding, så skal de være præcise, da det ellers virker rodet og giver almindelig forvirring. Styrelsen går jo meget op i, at vi her i Region Sjælland overholder reglerne, så det bør de også selv gøre, siger Annemarie Knigge.

arrow Læs også: Ekspert: Derfor skal vi vaccinere

Hun mener dog ikke, at forvirring omkring, hvor det smittede barn kommer fra, er det største problem i denne sag. Det vigtigste er, at alle forældre sørger for at deres børn følger vaccinationsprogrammet.

- Det er et stort moralsk problem, når nogle vælger, at deres børn ikke skal vaccineres, for de udsætter jo både deres eget barn og andres børn for smitterisiko og fare, siger Annemarie Knigge.

- Det er næsten ligegyldigt om det mæslingeudbrud er sket i Slagelse, Køge eller Faxe, for det handler jo om, at man skal få vaccineret sine børn, siger hun.

arrow Forældre om mæslinger: Ro på og følg lægens råd
08. marts 2019 kl. 15:18 Opdateret: kl. 15:20
arrow Barn smittet med mæslinger er fra Faxe
08. marts 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 10:42
arrow Baby med mæslinger smittet med samme virus som i udbrud
08. marts 2019 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:44
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk