12. december 2017
Henrik Kazzie Ørbæk, radiovært og taxichauffør i Faxe Kommune, reagerer nu på Haslev Taxis udmelding om, at de ikke længere vil samle kunder op i Jernbanegade foran bykroen på grund af voldsomme oplevelser i gaden over en længere periode.
Henrik Kazzie Ørbæk, radiovært og taxichauffør i Faxe Kommune, reagerer nu på Haslev Taxis udmelding om, at de ikke længere vil samle kunder op i Jernbanegade foran bykroen på grund af voldsomme oplevelser i gaden over en længere periode.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb fra taxichauffør: Hvad skal vi gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opråb fra taxichauffør: Hvad skal vi gøre?
Opdateret 23. september 2017 kl. 13:55
Faxe - 23. september 2017 kl. 13:40
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en reaktion på Haslev Taxis udmelding om ikke længere at holde og tage kunder op i Jernbanegade foran Byroen skriver Henrik Kazzie Ørbæk, studievært på lokalradioen Radio Rollo og taxichauffør i Faxe Kommune, lørdag, i et åbent brev til blandt andre byrådsmedlemmer i Faxe Kommune, om de problemer med uro i især Jernbanegade i Haslev han er blevet gjort bekendt med.

arrow Læs også: Taxivognmænd: Vi er en del af løsningen

»Der står en gruppe meget unge mennesker foran en butik ved siden af Bykroen og chikanerer og støjer - og tænkeligt også sælger stoffer, samt I nogle tilfælde også genere forbipasserende, i nogle tilfælde også overfalde dem. Weekenden i uge 37 eskalerede det yderligere, ved taxichauffører blev chikaneret og vagtpersonalet ved Bykroen valgte at sige, at de ikke kunne hjælpe, da de havde rigelig at holde styr på. I samme weekend, blev tre personer som kom gående fra stationen og op mod Bykroen overfaldet, hvoraf den ene måtte på skadestuen og de to andre blev kørt hjem kort efter i taxi, hvor de sad og var nervøse for at nogen fulgte efter dem. Efterfølgende, i den forløbende uge, har der været endnu et overgreb fra den gruppe unge, som holder til oppe ved siden af Bykroen.

Han skriver videre, at politiet mødte op i weekenden, men når de kommer så er urostifterne forsvundet.

» Så lige lidt hjælper det - selvom politiet gør hvad de kan. Desværre er landpolitiet blevet lukket ned i alle byerne i landområderne, så inden de når ud fra Næstved eller hvor de nu kommer fra, så er alt enten ødelagt, tævet eller hvad der nu kan ske, samt uromagerne forsvundet«, står der videre i brevet.

Han beskriver en utryg stemning i byen, som har fået ham selv til at anbefale sine egne taxakunder ikke at tage i byen i Haslev længere.

»Både som erhvervsperson og som privatperson, føler man sig ikke sikker i nattelivet i Haslev mere«, skriver Henrik Kazzie Ørbæk.

Det værste er faktisk, forklarer han videre, at det efterhånden er lige så usikkert at tage i byen i andre byer , »da vores politikere har skåret ned på politiets ressourcer.«

Han mener, at selv om politiet gør hvad de kan, så kan de ikke nå alle deres opgaver, slet ikke når tingene eskalerer som det er set i de sidste par uger.

»Alt dette lyder selvfølgelig ikke af meget, men når vi som Taxichauffører vælger at blive væk fra en adresse eller et sted, så er det for at være sikker på, at vi ikke kommer til skade på nogen måde - for selvom vi har overfaldsalarm, video-overvågning m.m. af sikkerhedsudstyr, så er vi stadigvæk kun en person indtil hjælpen kommer, hvis uheldet er ude. Spørgsmålet som jeg stiller mig selv, er: Hvad skal vi gøre? Eller skulle jeg spørge: Hvad skal der gøres, for den menige mand kan jo ikke gøre noget uden at blive overfaldet, truet eller på anden måde få problemer.«

arrow Dialog om utryghed
25. september 2017 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Haslev Taxi: Usædvanlig rolig nat - vi kunne godt hente kunder
24. september 2017 kl. 08:25 Opdateret: kl. 10:05
arrow Uroligheder og utryghed: Taxafirma holder sig nu væk fra Jernbanegade
23. september 2017 kl. 13:15 Opdateret: kl. 16:34
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk