15. oktober 2019
Martin Kleist Holm (tv) fra Karise Håndværker og Borgerforening og skoleleder Kenneth Hansen fra Karise Skole ser frem til at fortælle om livet i Karise ved Åbent Hus den 15. juni. Foto: Faxe Kommune
Martin Kleist Holm (tv) fra Karise Håndværker og Borgerforening og skoleleder Kenneth Hansen fra Karise Skole ser frem til at fortælle om livet i Karise ved Åbent Hus den 15. juni. Foto: Faxe Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye borgere: Gratis bus fra København til Karise 15. juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye borgere: Gratis bus fra København til Karise 15. juni
Faxe - 14. maj 2019 kl. 12:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karise Håndværker og Borgerforening, skolen, børnehuset og en række af de lokale ejendomsmæglere viser byen frem for boligsøgende familier lørdag den 15. juni.

2018 blev året, hvor et historisk stort antal nye borgere flyttede til Karise. 177 personer, hvoraf størstedelen flyttede ind i det økologiske bofællesskab Permatopia, fik ny adresse i Karise.

Men der er plads til mange flere friske kræfter i Karise, mener Karise Håndværker og Borgerforening, Karise Skole og Faxe Kommune. Derfor er de gået sammen med en række af de lokale ejendomsmæglere om at holde Åbent Hus lørdag den 15. juni.

Åbent Hus begynder på Karise Skole, hvor Faxe Kommune byder velkommen. Herefter tager Karise Håndværker og Borgerforening deltagerne med på en hyggelig byvandring.

Borgerforeningen fortæller om byens mange aktiviteter og viser de kulturelle samlingspunkter, butikkerne og Karise Børnehus. Turen vil også gå igennem det nye økologiske bofællesskab Karise Permatopia, hvor 90 familier for nylig er flyttet ind.

- Vi glæder os rigtig meget til at vise vores by frem. Vi er jo en lille by, men vi synes selv, at vi har alt, hvad en familie kan ønske sig. Et stærkt fællesskab, skønne omgivelser, boliger til fornuftige priser, daginstitution, skole og butikker, fortæller Martin Kleist Holm fra Karise Håndværker og Borgerforening.

Efter byvandringen serverer Karise Skole sandwich og vand, og skoleleder Kenneth Falck Hansen fortæller om Karise Skole.

- Man vil hurtigt kunne se, at Karise Skole ligger i skønne omgivelser med flotte inde- og udearealer. Mens deltagerne spiser frokost vil jeg fortælle om, hvordan vi arbejder med det hele børne- og ungeliv gennem et tæt samarbejde med Karise Børnehus, SFO'en Tandhjulet, ungdomsskolen og musikskolen. Vi er os meget bevidste om at levere den tryghed, der er forudsætningen for læring og faglig udvikling, fortæller Kenneth Falck Hansen.

Efter frokost kan deltagerne bruge et par timer på egen hånd på at se på huse og grunde til salg i Karise.

De kan også gå op på sportspladsen ved Karise Hallen, hvor der mellem klokken 11-17 er stor middelalderfest i anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag. Ifølge sagnet om Dannebrog blev flaget nemlig grebet i Estland af Karises grundlægger - Karl af Rise.

Det er nødvendigt at tilmelde sig Åbent Hus i Karise. Se program og tilmeld dig på Faxe Kommunes bosætningsside www.følelsenaffaxe.dk

Bor du i København, er der gratis bustransport fra Københavns Hovedbanegård.

Karise er en hyggelig by med cirka 2250 indbyggere beliggende 21 kilometer syd for Køge. Byen har egen vuggestue, børnehave, skole, indkøbsmuligheder og togstation, hvorfra indbyggerne kan pendle til for eksempel København H på 66 minutter.

Karise ligger i Faxe Kommune. Faxe Kommune er en lille men veldreven kommune med 36.000 indbyggere, ni folkeskoler, 13 daginstitutioner, 45 dagplejere og mere end 200 lokale kultur- og idrætsforeninger. Her ligger ikke mindre end 1.900 private virksomheder, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Vores fire lokale togstationer bringer dig hurtigt mod Køge, Næstved, Roskilde og København.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk