20. januar 2019
Torben Lind er ansat som ny leder af Østskolen, hvor han begynder sit arbejde 9. februar.
Torben Lind er ansat som ny leder af Østskolen, hvor han begynder sit arbejde 9. februar.
Foto: Annie Anderberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skoleleder blev fyret som skoleleder i Gribskov - og i Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skoleleder blev fyret som skoleleder i Gribskov - og i Gentofte
Opdateret 06. februar 2018 kl. 15:24
Faxe - 06. februar 2018 kl. 13:15
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

58-årige Torben Lind bliver 9. februar ny skoleleder for Østskolen i Faxe Kommune. Sidste år blev han fyret fra sit job som distriktsskoleleder i Gribskov Kommune med øjebliklig virkning efter en speget sag om skakkurser.

Tilbage i november 2014 udsendte Gentofte Kommunes skoledirektør en lignende pressemeddelelse om fyring af Torben Lind, der indtil da havde siddet som leder af den prestigefyldte Tranegårdsskolen, hvor blandt andre kronprins Christian og prinsesse Isabella gik.

I Frederiksborg Amts Avis kunne man i den forbindelse læse, at der i Ekstrabladet, der skrev om skolelederens første fratræden, stod, at: »rygterne (gik red.) på, at der gennem længere tid har været uoverensstemmelser mellem Torben Lind og lærergruppen på Tranegårdskolen«.

Et enigt ansættelsesudvalg har med stor tilfredshed peget på Torben Lind som Østskolens (afdelingerne Rollo, Karise og Hylleholt) nye skoleleder, skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse:

»Han kommer med en solid erfaring fra skoleverdenen og har i en længere årrække været skoleleder i henholdsvis Roskilde, Gentofte og Gribskov kommuner. Torben Lind har fra sin tidligere ansættelse erfaring med at lede flere afdelingsskoler og er kendt som en vellidt leder med en stærk evne til at skabe fælles holdånd«, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Hvad der ikke umiddelbart fremgår af pressemeddelelsen er, at Torben Lind sidste år blev fyret med øjeblikkelig virkning fra sit job som distriktsskoleleder på Gilbjergskolen i Gribskov, efter lokalavisen Ugeposten over en længere periode har kunnet tegne et meget mudret billede i forbindelse med Gilleleje-skolens aftale med virksomheden Matematik og Skak, som Torben Lind ifølge lokalavisen indgik en aftale til 343.000 kroner med i begyndelsen af skoleåret. Det mudrede opstår, da Torben Lind, ved siden af jobbet som skoleleder, også arbejdede som konsulent og sælger for Matematik og Skak.

Centerchef for Børn og Undervisning i Faxe Kommune, Erik Østerby, glæder sig over ansættelsen af den nye skoleleder på Østskolen.

Direkte adspurgt, om Torben Linds fortid på Gilbjergskolen har været et emne i forbindelse med ansættelsen, svarer centerchefen:

- Vi har fået ansat en rigtig dygtig skoleleder. Det er dokumenteret, at han kan lede personale, skole og få børn til at udvikle sig. Der sidder et fuldstændig enigt ansættelsesudvalg med lederkollegaer, forældre og lærere, og de er enige om, at Torben (Lind red.) er manden til opgaven. Og så vil jeg gerne tilføje, at vi er glade for, at han kan komme i gang hurtigt, da Østskolen har stået uden leder i længere tid. Den tidligere skoleleder har været sygemeldt siden sommerferien sidste år, og Sigurd Brønnum (skoleleder på Vestskolen red.) har haft overtaget ledelsen og trukket et enormt læs. Så ansættelsen af Torben er også god den vej rundt, så vi kan få normaliserede tilstande på Østskolen igen.

Mikkel Dam (LA), formand for børn og læringsudvalget i Faxe Kommune, stemmer i:

- Jeg har intet haft med ansættelsen at gøre, og jeg har fuld tiltro til, at ansættelsesudvalget har truffet en god og rigtig beslutning, fordi de tror , Torben Lind er den bedst mulige leder til Østskolen. Jeg hæfter mig ved de faglige resultater, som Torben (Lind red.) har været med til at skabe i de kommuner, hvor han tidligere har arbejdet. Han er leder med stort L, og det har Østskolen i høj grad brug for. Jeg er utrolig positiv over denne ansættelse, og jeg tror på, at det er den rigtige mand, man har ansat til jobbet, siger han.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Torben Lind, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge og Dagbladet Ringsted tirsdag 6. februar og i Sjællandske Næstved onsdag 7. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk