17. december 2018
Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må kommunen byde Lars at rense spildevandet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må kommunen byde Lars at rense spildevandet?
Opdateret 22. februar 2018 kl. 13:21
Faxe - 22. februar 2018 kl. 12:38
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Lars Folmann - der er nyvalgt medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti - trækker ud i toilettet eller lader vandet i bruseren løbe ud gennem risten, forurener det spildevand så den nærliggende Stenkildebækken, eller nedsiver sæberester med videre et sted undervejs på den 1100 meter lange distance dertil?

Det er et af stridspunkterne i det retssag, der forleden udrullede sig ved Retten i Næstved.

Forhistorien er, at Lars Folmann som en af cirka 1500 grundejere i Faxe Kommune har modtaget et påbud om at forbedre rensningen af sit spildevand. Han modtog varslet om et kommende påbud i sommeren 2015 - og siden da har han kæmpet for at bevise at Faxe Kommune tager fejl.

- Jeg mener simpelthen ikke, mit spildevand ender i Stenkildebækken, og derfor mener jeg at påbuddet er ulovligt, siger Lars Folmann.

Han er - så vidt han ved - den eneste af de mange tusinde danske grundejere i det åbne land, der har fået påbud om forbedret spildevands-rensning, der har valgt at tage sagen til domstolene.

- Sagens udfald er jo også vigtigt for alle de andre, der har modtaget påbud. Vinder jeg, så kan dem, der har fulgt påbuddet, søge erstatning, og dem, der går og venter på politi-anmeldelser kan ånde lettet op, siger Lars Folmann.

Dommer Lene Sigvardt lyttede opmærksomt til først den ene side og så den anden side. Tog flittigt notater, mens hun bladrede rundt i de mange forskellige dokumenter, der fulgte sagens fremlæggelse. Næsten hele alfabetet blev taget i brug: et bilag fremsendt søndag hed således bilag x.

- Der afsiges dom inden for de kommende fire uger. Sker det tidligere end fire uger fra i dag, bliver I orienteret, sagde dommer Lene Sigvardt inden hun hævede retten.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge onsdag 21. februar og i Sjællandske Næstved torsdag 22. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Det koster 20 kroner for en dags-adgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk