9. maj 2021
Den 25-årige blev anholdt syd for Rønnede kort efter midnat. Arkivfoto
Den 25-årige blev anholdt syd for Rønnede kort efter midnat. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løj om skud og påkørte politibiler: 25-årig kræves fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løj om skud og påkørte politibiler: 25-årig kræves fængslet
Faxe - 20. april 2021 kl. 11:33
Af Cecilie Hänsch

Hvis man er efterlyst af politiet fordi man er udeblevet fra afsoning samtidig med at man er prøveløsladt fra afsoning af en dom for vold begået mod sin ekskæreste, så er der visse ting, man skal undgå: F.eks. at opsøge selvsamme ekskæreste og tage kvælertag på hende og slå hende i ansigtet.

Den vejledning havde en 25-årig mand - i dag bosat i Karlslunde - tydeligvis ikke forstået. Derfor sidder han tirsdag eftermiddag over for en dommer ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor det bliver afgjort, om han skal varetægtsfængsles.

Skal man tro optegnelserne hos Midt- og Vestsjællands Politi, så er der mange aspekter af straffeloven, den 25-årige har glemt. Af døgnrapporten fremgår det at:

»Den 25-årige er mistænkt for at have forøvet vold mod sin tidligere kæreste, en 26-årig kvinde fra Faxe, på en adresse i Rødvig på Stevns. Herefter tog han nøglerne til den 26-åriges bil og kørte fra stedet i retning mod Faxe. Sagen blev anmeldt til politiet, som kørte efter den 25-årige, der dog ikke ville standse for patruljerne. I stedet anmeldte han via et opkald til 112, at der var blevet skudt på en adresse i Faxe Ladeplads - så flere patruljer i stedet satte kursen mod det påståede skyderi. Politiet blev først senere klar over, at anmeldelsen kom fra den 25-årige og at det blot var en afledningsmanøvre.«

Undervejs i sin flugt fra politiet overtrådte den 25-årige flere færdselsregler; han kørte for stærkt og kørte venstre om helle-anlæg. Først da politiet lagde såkaldte stop-sticks ud på vejbanen, lykkedes det at standse den 25-årige. Da var han med politiet i hælene kommet fra Rødvig til syd for Rønnede.

I forbindelse med standsningen, påkørte den 25-årig såmænd også to patruljebiler. Ingen betjente kom dog noget til ved episoden.

Med den 25-årige i sikker forvaring kunne det konstateres, at han intet kørekort havde, og var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev på stedet sigtet for vold, brugstyveri, falsk anmeldelse og kørsel uden førerret i narkopåvirket tilstand.

Han var desuden eftersøgt af politiet, da han var udeblevet fra afsoning i en tidligere sag om vold. Og så er den 25-årige som nævnt prøveløsladt for en tidligere dom for vold - blandt andet mod sin ekskæreste.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk