21. januar 2019
En hilsen fra Jettes fanskare. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En hilsen fra Jettes fanskare. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturpris til Jette Schmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturpris til Jette Schmidt
Faxe - 15. maj 2018 kl. 19:22
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jette Schmidt modtog for nylig Faxe Kommunes kulturpris for sin indsats blandt andet gennem Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Haslev.

- Jeg har egentlig aldrig tænkt, at jeg kunne være modtager af sådan en pris som kulturprisen. Men du kan tro, jeg er glad for den. Glad fordi der er nogen her i Haslev, der forstår, hvor vigtigt, vores arbejde i Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe er, siger Jette Schmidt.

Selve prisen, som hun fik overrakt forleden, var ingen overraskelse. Flere uger i forvejen var hun blevet varskoet.

Men overrasket blev hun alligevel, da hendes tre børn, der alle bor i København, dukkede op til overrækkelsen på Tingvej 7.

Det er snart 20 år siden hun tog imod de første bhutanesiske flygtninge, der kom til Haslev. Siden er det gået slag i slag med flygtning fra mange kriser.

- Lige nu kommer der ikke rigtigt nogen flygtninge hertil. Sidste år var det syrere og eritrerianere, der kom, fortæller Jette Schmidt.

Uanset, så er der masser af mennesker i lokalerne på Tingvej 7, når Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe inviterer inden for hver onsdag aften.

- Nogle kommer for at tale dansk og drikke kaffe, nogle kommer for at få hjælp til at forså breve fra kommunen - eller for at få lektiehjælp. Lige nu er det især de sidste forberedelser til eksamen, der trækker, fortæller Jette Schmidt.

Med prisen fulgte 5.000 kroner og et diplom - foruden mange kram og blomster.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og Sjællandske Næstved tirsdag 15. maj.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Det koster en 20'er for en dags-adgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk