17. maj 2021
Dorte Nybjerg (V) gav den som stærkt venstreorientret kvinde anno 1967 i sin åbningstale. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Dorte Nybjerg (V) gav den som stærkt venstreorientret kvinde anno 1967 i sin åbningstale. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturnat med noget for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturnat med noget for alle
Faxe - 29. september 2017 kl. 21:46
Af Nikolaj Rasch Skou

Solen skinnede, men det blæste og var koldt i går under kulturnatten fredag, der åbnedes klokken 17.45 med uddelingen af handicapprisen. Og holdet for udviklingshæmmede og deres fire trænere blev enormt glade for at modtage Faxe Kommunes handicappris 2017, der blev overrakt foran bibliotekstrappen af fra byrådspolitiker Mogens Stilhoff (SF) med ordene:

- Både spillere og trænere går til den hver gang og de favner en bred aldersgruppe fra 15 år og op, der udover motion også udvikler et socialt samspil, der giver engagement og glæde i hele kroppen,

Sportsudøverne ved endnu ikke, præcist hvad pengene skal bruges til, men pengene skal helt sikkert gavne deres sport.

Efter prisoverrækkelsen gav viceborgmester Dorte Nybjerg (V) den i rollen som stærkt venstreorienteret kvinde iført lilla dragt, tørklæde omkring håret og kæmpestore 70er briller fra Brillecentret.

- Det der med solidaritet og sådan noget, det der med hvor man hjælper hinanden, og der er ikke noget, der er dit eller mit, vi er ligesom fælles om det hele, sagde hun med en meget nasal og gammel københavnsk accent.

- Det var en fornøjelse at få lov til at starte en tale med at sige kammerater. Det har jeg altid ønsket, men det har ikke lige ligget til de taler jeg normalt holder. Flower-power temaet giver også - som altid - masser af aktiviteter, sagde Dorte Nybjerg og nævnte de mange og meget forskellige aktiviteter fra gymnastik, dans og musik til blomsterdekoration, teater, politisk valgkamp fra alle partier, lokale handlende inde i butikkerne, bridge, kunst og kunsthåndværk i bymuseet.

Man kunne også køre i hestevogn og møde nogle familier fra det sociale initiativ #Vi vil Haslev, og mange børn tog en tur på de nye trampoliner, der som en del af byfornyelsen er fældet ned gaden på hjørnet af Passagen.

Dorte Nybjerg takkede også Anne-Grethe Rosted, Erik Rønholt, Frank Månsson og Charlotte Enghusen Andersen fra styregruppen bag Haslev Kulturnat 2017.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk