30. maj 2020
Faxe Renseanlægs styresystem blev sat ud af funktion som følge af lynnedslaget, og henover weekenden og til mandag morgen 17. juni har anlægget udledt urenset spildevand i Faxe Å. Foto: Elmer Madsen
Faxe Renseanlægs styresystem blev sat ud af funktion som følge af lynnedslaget, og henover weekenden og til mandag morgen 17. juni har anlægget udledt urenset spildevand i Faxe Å. Foto: Elmer Madsen
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konklusion: Spildevandsudslip har ikke gjort varig skade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konklusion: Spildevandsudslip har ikke gjort varig skade
Faxe - 04. juli 2019 kl. 11:47
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Der er ikke sket varig skade på natur, å og badevand efter lynnedslaget, der 15. juni ramte Faxe Renseanlæg«, skiver Faxe Kommune på Facebook onsdag.

arrow Læs også: Får udslip konsekvenser for Faxe Forsyning?

Marianne Almindsø Andersen, direktør for Faxe Forsyning, oplyste i avisen i sidste uge, at man nu skulle undersøge, om det udledte spildevand havde gjort skade på Faxe Å - blandt andet i forhold til fiskenes såkaldte gydebanker i åløbet - eller på den omkringliggende natur.

- Faxe Kommune har haft Dansk Miljørådgivning til at lave undersøgelsen, som vi som forurener har betalt regningen for. Hos Faxe Forsyning er vi glade for, at Dansk Miljørådgivning blandt andet skriver, at gydebankerne er intakte, og at det ikke ses som nødvendigt at gøre yderligere for at gydebankerne også kan anvendes som de skal i fremtiden, siger forsyningsdirektøren til avisen onsdag.

Det er stadig ikke muligt at få klarhed over, hvor mange kubikmeter urenset spildevand, der er blevet udledt i det konkrete tilfælde.

- Vi kan ikke sige præcis i hvilke mængder eller i hvilken koncentration, der er udledt. Vores bedste måde at drage konklusioner er at undersøge påvirkningen af åløbet efter udslippet, og det er dét, Dansk Miljørådgivning har gjort, siger Marianne Almindsø Andersen.

Læs mere i DAGBLADET Køge, DAGBLADET Ringsted og Sjællandske Næstved torsdag 4. juli.

Du kan købe adgang til at læse e-avisen på linket her: www.sn.dk/kobeavis

arrow Debat: Spildevand i Faxe Kommune
03. juli 2019 kl. 14:53 Opdateret: kl. 14:53
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk