15. juni 2021
Julen er også rykket ind i Veras Verden. Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Julen er også rykket ind i Veras Verden. Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julehygge på Hesede Hovedgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julehygge på Hesede Hovedgård
Opdateret 26. november 2019 kl. 11:01
Faxe - 25. november 2019 kl. 12:11
Af Morten Chas Overgaard

Et stenkast fra Juletorvet på Gisselfeld ligger Hesede hovedgård, og her har julestemningen også gjort sit indtog.

Her er der æblegløgg og æbleskiver i boden udenfor, og vil man ind i varmen, er der lidt til enhver smag.

I kafferisteriet fortæller Maria Laug Eriksson om de mange kaffesorter, man kan købe hos hende og i outdoor-butikken Akeleje sørger Jeanette Skjønnemand for, at man kan ekvipere sig, så man kan gå julen i møde med tørre strømper.

I livsstilsbutikken Veras Verden, der er opkaldt efter ejer Nicolaj Lund Jensen og hans mand Jimmi Andreasens datter Vera, har juletravlheden også indfundet sig, men selvom der er mange kunder, kan man stadig få sig en snak og et glas bobler.

- Folk er glade, og der har været rigtig god stemning. Vi fungerer rigtig godt i vores lille klynge med kafferisteriet og Jeanette i outdoor-butikken og det gør også, at der virkelig sker noget heroppe, siger Jimmi Andreasen.

I Veras Verden kan man naturligvis også købe julepynt, og hvis man spørger Birgitte Morbech bag kassen, så er det ikke for tidligt.

- Jeg bliver måske lidt upopulær derhjemme, når jeg hiver julepynten frem, for min mand mener først, at man kan starte med pynten omkring den 17.-18. december, men jeg har så meget fint julepynt, og hvis man starter i november, kan man nyde det lidt længere, griner hun.

Arven efter Isabella Schmidt, der tidligere drev forretning i lokalerne, kan være tung at løfte, men folk har taget rigtig godt imod livsstilsbutikken, der også har lidt til mændene.

- Der er folk, der har kommet her hver weekend, og folk, der kommer helt fra Nordsjælland, så der er jo en mulighed for, at man kommer til at skuffe folk, men sådan har det ikke været. Der er mange, der er glade for butikken, og der er også en del af sortimentet, som tiltale mændene, så det er ikke kun kvinderne der lige går en runde og ser, hvad vi har, siger Nicolaj Lund Jensen.

På selve hovedgården inviterede Kit Kjølhede og Claus Krüger lørdag på vinsmagning, men her er kalenderen for december fyldt op, så der er det ikke muligt for private at komme på julevisit i år.

Net-artiklen her bringes også i Sjællandske Næstved, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge mandag 25. november.

Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læse-adgang til alle betalte dele af sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk