15. december 2017
Scenen på taget af Gefion fra en af de første Rivierafester i Faxe Ladeplads i 1960erne.
gallery icon

Se billedserie

Scenen på taget af Gefion fra en af de første Rivierafester i Faxe Ladeplads i 1960erne.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien om Josephine Bakers bananskørt - i en app med dine Ladeplads-minder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om Josephine Bakers bananskørt - i en app med dine Ladeplads-minder
Opdateret 21. april 2017 kl. 17:29
Faxe - 21. april 2017 kl. 13:10
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Ladeplads har en spændende historie, og der findes mange gamle fotografier fra byen. Nogle kan ses i de historiske Facebook-grupper, andre ligger stadig i private gemmer.

- Med »Fælles om Fortiden« inviterer vi alle borgere og foreninger til at udpege de historiske steder, som projektet skal fortælle om. Over to aftener deler vi historiske beretninger om byen med hinanden, siger Bertel Moltved fra arbejdsgruppen Feriens By.

Først præsenteres fortællingen om feriebarnet Otto, der i 1920erne mødte Josephine Baker i Faxe Ladeplads, da hun optrådte på byens fineste hotel, Sølyst, i 1928 med sangen J'ai deux amours og det berømte bananskørt.

- Vi skal vi finde steder i byen, som har en god historie, og vi vil knytte dem sammen i temaer, siger Bertel Motved og tilføjer, at et udvalg af de historiske steder vil bagefter blive lagt på Faxe Kommunes nye app, Oplev Faxe, det er en guide til aktiviteter og seværdigheder i Faxe Kommune.

Til sommer kan man så bruge sin mobiltelefon eller Ipad og opleve historierne om Faxe Ladeplads enten som en guidet tur i byen eller hjemme i stuen.

»Samtaler om den fælles fortid«, torsdag den 27. april 2017 og torsdag den 18. maj, begge dage klokken 19 til 21, i blok C på Hylleholt Skole, Danebrogsvej 1 i Faxe Ladeplads.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge fredag 21. april og i Sjællandske Næstved lørdag 22. april.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk