17. september 2021
De tre datacentre skal bygges på Sjælland, og Sjællandske Medier erfarer, at der arbejdes med placeringer i Slagelse og Faxe. Foto: Kenn Thomsen
De tre datacentre skal bygges på Sjælland, og Sjællandske Medier erfarer, at der arbejdes med placeringer i Slagelse og Faxe. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her har Microsoft planer om at opføre kæmpe datacentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Her har Microsoft planer om at opføre kæmpe datacentre
Opdateret 03. september 2021 kl. 14:35
Faxe - 03. september 2021 kl. 14:23
Af Morten Chas Overgaard

Det er ikke småpenge, der skal hives op af lommen, når en virksomhed som Microsoft beslutter sig for at bygge et datacenter. Tre af slagsen er på vej på Sjælland, og nu tyder alt på, at der er fundet placeringer til i hvert fald to af de tre byggerier.

arrow Læs også: Ole Vive om muligt datacenter: Det ville være fantastisk

Det er endnu ikke officielt meldt ud, hvor på Sjælland de tre datacentre skal ligge, men Sjællandske Medier erfarer fra flere af hinanden uafhængige kilder, at Faxe og Slagelse skulle blive hjemsteder for Microsofts store danske datasatsning, der blandt andet skal optimere mulighederne for cloudløsninger hos danskerne.

Prisen for hvert af de kommende datacentre skulle ifølge avisens kilder løbe op i omkring 400 millioner kroner stykket. Så det er ikke småpenge, der står til at blive investeret i byggepladserne.

Nogle kilder fortæller, at man er blevet kontaktet på vegne af en stor virksomhed, der ledte efter byggegrunde »med mulighed for utrolig meget strøm«, og andre kilder nævner specifikt Microsoft.

Microsoft selv kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte historien, men ifølge avisens oplysninger er der tale om datacentre på omkring 30.000 kvadratmeter, der kommer til at koste 400 millioner kroner stykket.

Hverken Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S), eller Faxe-borgmester Ole Vive (V) vil kommentere på oplysningerne, og hos Microsoft kan man på nuværnede tidspunkt heller ikke hverken be- eller afkræfte oplysningerne om de to placeringer.

Faxe Kommune ligger godt for en virksomhed, da afstanden til København er relativt kort, samtidig med, at Sydmotorvejen går lige igennem kommunen. Derudover er der også en Femern-forbindelse på vej, hvilket vil gøre både Faxe og Slagelse til vigtige, regionale knudepunkter og dermed oplagte kandidater til byggegrunde for store, internationale virksomheder.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk