22. oktober 2019
Torsdag den 6. juni klokken 18.50 før verdenspremieren på X-men Dark Phoenix slog et ødelæggende lyn ned i Haslev Bio, der har været lukket lige siden. Foto: Nikolaj Rasch Skou
Torsdag den 6. juni klokken 18.50 før verdenspremieren på X-men Dark Phoenix slog et ødelæggende lyn ned i Haslev Bio, der har været lukket lige siden. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haslev Bio er lukket længe endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haslev Bio er lukket længe endnu
Faxe - 17. juni 2019 kl. 10:43
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lynet ramte Haslev Bio torsdag den 6. juni, og der har været lukket lige siden.

arrow Læs også: Haslev Bio er stadig lukket

- Det er frustrerende, at det tager så lang tid, for vi vil gerne sælge billetter og vise film igen, siger Sisse Labuz Andersen, der er forpagter Haslev Bio sammen med sin mand Mads.

- Vi har stadig ikke fået strømmen tilbage i hele bygningen, men på mandag regner jeg med, at vi igen kan komme ind i vores billetsystem. Det er værre med vores filmvisningsudstyr, der er ødelagt. Forsikringsselskaber og teknikere stadig ved at vurdere, hvor der skal ske. Det tager lang tid, og det bedste bud vi kan give lige nu er, at vi regner med at kunne genåbne 1. juli, siger hun.

Både Haslev Bios bygning og inventar er ejet af Faxe Kommune.

- Men forpagterne er forpligtiget til at holde udstyret forsikret. Derfor er kommunes og forpagternes forsikringsselskaber nu i dialog med hinanden om, hvorvidt udstyret er totalskadet eller ej. Teknikerne skal vurdere om noget kan repareres, og de to selskaber skal afklare med hinanden, hvad der skal se, forklarer Benny Agergaard, der er centerchef for fritidsområdet i Faxe Kommune.

- Der er tale om en række sammenhængende og tilsammen ganske alvorlige skader på biografen. Lynet har virkelig bevæget sig rundt i el-installation og filmvisningsudstyret. Jeg er lige så forbandet over det, som Sisse Labuz Andersen er. Det er godt nok træls, men vi er helt afhængige af fagfolkenes vurderinger. Jeg krydser fingrene for, at det kan gå hurtigt, men selv i et reparationssenearie, er der desværre ikke noget kvikfix. Den slags skader kræver megen arbejdstid, siger Benny Agergaard.

arrow Biograf lukket efter lynnedslag
07. juni 2019 kl. 11:17 Opdateret: kl. 12:34
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk